Zaklada 'Marin Čilić'

Spektakl na Šalati: Mandžo sredio Modrića u finalu, obojica oduševili odličnim tenisom

12.06.2019 u 17:37

Bionic
Reading

Na zagrebačkoj Šalati održao se veliki humanitarni i sportski spektakl 'Gem, Set, Hrvatska' u organizaciji Zaklade 'Marin Čilić', na kojem su nastupile neke od najvećih hrvatskih sportskih zvijezda, a pobjedu na turniru odnijeli su Mario Mandžukić i Patrik Jurina.

U ovoj humanoj priči uz hrvatske tenisače među kojima su Marin Čilić, Mate Pavić, Ivan Dodig, Iva Majoli, Jelena Kostanić Tošić, Tena Lukas, Mate Delić, Lovro Zovko, Ivan Ljubičić, nastupaju brojne zvijezde hrvatskoga sporta poput Luke Modrića, braće Martina i Valenta Sinkovića, Bojana Bogdanovića, Marija Možnika, a sav prihod od turnira bit će uplaćen za izgradnju multifunkcionalnog sportskog igrališta Osnovne škole Tordinci u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koja broji 125 učenika u deset razrednih odjela, a nema ni igralište niti dvoranu.

  • +14
Zagreb - humanitarno-sportski spektakl 'Gem Set Hrvatska' Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Program je počeo u 12 sati organiziranim besplatnim radionicama za djecu te sportskim radionicama. S mladim tenisačima družili su se Mate Pavić, Ivan Dodig, Franko Škugor i Nikola Mektić.

Turnir i natjecanje po grupama s hrvatskim sportskim zvijezdama u glavnim ulogama počelo je u 16 sati, a posebnu pozornost izazvali su Mario Mandžukić i Andrej Kramarić koji su međusobno odigrali meč u parovima i pritom uživali.

  • +3
Mario Mandžukić na spektaklu na Šalati Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Zatim su na scenu stupili Luka Modrić, Mateo Kovačić, Bojan Bogdanović, Ivan Perišić, Iva Majoli, kao i Ivan Klasnić, na oduševljenje okupljenog mnoštva.

  • +3
Modrić, Kovačić, Perišić i Bogdanović zaigrali tenis na Šalati Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Modrić je dobio priliku igrati u paru s Marinom Čilićom i izborio plasman u polufinale. S Perišićem u paru zaigrao je legendarni Ivan Ljubičić koji se u jednom meču malo i ozlijedio.

Patrik Jurina i Mario Mandžukić u prvom polufinalu susreli su se s Frankom Škugorom i Dejanom Lovrenom. Mandžo se istaknuo s nekoliko odličnih poteza i na kraju s mladim darovitim tenisačem odnio pobjedu 10:8.

U drugom polufinalu Marin Čilić i Luka Modrić igrali su protiv Mate Delića i Bojana Bogdanovića. Odličan je bio naš nogometaš Real Madrida koji je par puta sjajno reagirao na mreži i zajedno s organizatorom pripredbe pobijedio je 10:7 i ušao u finale.

Finale je bilo izuzetno uzbudljivo u kojem su Čilić i Modrić došli do visokog vodstva, ali uslijedio je preokret te su s konačnih 11:9 do pobjede na turniru došli Mario Mandžukić i mladi daroviti tenisač Patrik Jurina. Volej kojeg je Mandžo odigrao na mreži kod 9:9 bio je ključan, a publika je s oduševljenjem pozdravila pobjednike.