sTUDIO HNL

Špehar o kraju Rijekine sezone: 'Možda Sopić tu jednu stvar nije trebao raditi'

20.05.2024 u 08:46

Bionic
Reading

Osijek je sinoć na Opus Areni pobijedio Rijeku (2:0) i zadao joj četvrti poraz u nizu u SuperSport HNL-u

Robert Špehar jučer je gostovao u emisiji MAXSporta Studio HNL i analizirao utakmice 35. kola Hrvatske nogometne lige. Najveći fokus bio je na susretu između 'njegovog' Osijeka i Rijeke na Pampasu koji je završio 2:0 za domaćina.

Osijek je time osigurao plasman u Europu sljedeće sezone, što je posebno razveselilo nekadašnjeg prvog topnika HNL-a.

'Šlag je došao na kraju', kazao je, referirajući se na činjenicu da je Osijek u posljednjem domaćem susretu sezone konačno došao do pobjede u derbiju. 'Osijek živi nogomet, grad i navijači, mislim da bi Osijek svake sezone morao igrati Europu', kazao je.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Nakon toga se kratko osvrnuo na Rijeku, koja je doživjela četvrti uzastopni poraz u prvenstvu i trenutno je, uključimo li i Kup, u nizu od pet utakmica bez pobjede.

'Rijeka je dobro igrala, Željko Sopić ju je preporodio. Ali uvijek se pamti završnica, mislim da je Rijeka to morala bolje odraditi', rekao je.

'Promiješao je momčad, sada nije imao puno toga za razmišljati, za par dana je utakmica s Dinamom i Rijeka ima aktivan rezultat. Ovo danas što je izveo bilo je razumljivo, ali u nekim drugim utakmicama se to nije trebalo raditi', dodao je, referirajući se na brojne izmjene koje je Sopić radio u posljednjih par prvenstvenih kola.

'Mora se priznati da Rijeka nije imala ni sreće. Igrala je dobro, pogotovo protiv Dinama. U nekim utakmicama, pogotovo onoj prvenstvenoj na Rujevici, bila je i bolja, ali nije pobijedila. Dinamo je ušao u ritam i osvojio prvenstvo, a Rijeka je pala.'

'Rijeka finale Kupa čeka uzdrmana. Možda će oni reći da im utakmica protiv Osijeka nije bila bitna, ali sigurno je bila. Na kraju, zaslužena pobjeda Osijeka', zaključio je Špehar.

Cijelu emisiju STUDIO HNL pogledajte u prilogu:

Studio HNL 35. kolo Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport / Croatel
Standings provided by Sofascore