SRETNI VETERPOLISTI

Spas u zadnji tren; gradonačelnik Bandić na čelu VK Mladosti!

27.08.2013 u 10:36

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić novi je predsjednik vaterpolskog kluba Mladosti, a na toj dužnosti će ostati sljedećih šest mjeseci tijekom kojih bi se najtrofejniji domaći i svjetski vaterpolski klub trebao riješiti većine financijskih dubioza.

'Iako sam rekao da operativno ne želim biti na čelu niti jednog zagrebačkog sportskog kluba situacija u HAVK Mladosti me natjerala da se prihvatim te funkcije, ali samo za šest mjeseci tijekom kojih bi trebali riješiti većinu financijskih problema i osigurati uvjete da se za dvije godine Mladost ravnopravno uključi u borbu s dubrovačkim Jugom i riječkim Primorjem', kazao je u ponedjeljak Bandić na konferenciji za novinare, te je napomenuo da je prije dvije godine situacija u košarkaškom klubu Cibona bila tri puta teža, ali da je uz pomoć Grada Zagreba Cibona osvojila dva naslova prvaka države i kup.

Zamjenik predsjednika Mladosti Boris Labar je naglasio da je važno stvoriti financijske preduvjete za normalno djelovanje kluba što bi bez pomoći grada bilo teško izvesti.

'Mladost je institucija grada Zagreba koja je između ostalog i sedam puta bila prvak Europe i 10 puta prvak Hrvatske, a uvjeren sam da ćemo za dvije godine opet u bazenu biti ravnopravni sa ponajbojim europskim klubovima', kazao je Labar.

Direktor kluba Tomislav Družak istaknuo je da je sada na sudu u tijeku predstečajni postupak, a da su najveći vjerovnici igrači koji su se odrekli dijela svojih potraživanja kako bi klub nastavio s radom.

'Dug prema igračima je 11 milijuna kuna, ali smo ga sveli na šest. Nagodili smo se o smanjenju duga i sa PBZ-om i zagrebačkim Holdigom, pa sada cjelokupni naš dug iznosi devet milijuna kuna', rekao je Družak, napominjući da klub prema državi nema nikakvih dugovanja dok su ona prema manjim dobavljačima gotovo zanemariva.

Sportski direktor Boško Lozica s ponosom je naglasio da ove godine Mladost za plaćanja stanova igračima neće izdvojiti ni kune jer za Mladost igraju sve 'domaći dečki' pojačani sa Josipom Pavićem i Ivanom Milakovićem koji su već desetak godina stanovnici Zagreba.

'Imamo četverogodišnji sanacijski plan i uvjeren sam da ćemo u prvih šest mjeseci u potpunosti financijski konsolidirati klub kada ću ja svoje mjesto prepustiti nekom od velikana zagrebačkog i hrvatskog vaterpola', optimistički je zaključio gradonačelnik Zagreba i novi predsjednik Mladosti Milan Bandić