NE MOŽE LOŠIJE

Španjolskom izborniku bilo bi bolje da je šutio uoči Maroka; njegove riječi postale su predmet sprdnje: Što bi bilo da niste!

Bionic
Reading

Izbornik Španjolske Luis Enrique uoči SP-a dao je svojim reprezentativcima 'domaću zadaću' koju oni očigledno nisu uspješno obavili

Španjolska je nakon jedanaesteraca izbačena sa Svjetskog prvenstva od strane Maroka. Dvije su momčadi odigrale utakmicu bez golova. Luis Enrique je mogao samo sjediti i nemoćno gledati kako Carlos Soler, Pablo Sarabia i Sergio Busquets promašuju sva tri španjolska 11-erca.

'Furija' je postala prva nacija u povijesti Svjetskog prvenstva koja je izgubila već poslije četiri serije, te druga reprezentacija koja nije zabila niti jedan 11-erac nakon Švicarske protiv Ukrajine 2006. godine.

Španjolski izbornik je prije utakmice priznao da su njegovi igrači vježbali penale, ali i da je tražio od njih da treniraju udarce s bijele točke i kad su u svojim klubovima.

'Pretpostavljam da su napravili domaću zadaću. Prije više od godinu dana, u jednom od španjolskih kampova, rekao sam igračima da moraju doći ovamo s najmanje 1000 izvedenih jedanaesteraca iza sebe. Ako čekate da dođete u reprezentaciju da vježbate jedanaesterce to neće biti dovoljno', rekao je prije Maroka i dodao:

  • +12
SP Katar 2022: Maroko - Španjolska, 6.12.2022. Izvor: EPA / Autor: MOHAMED MESSARA

'To je trenutak maksimalne napetosti, vrijeme da pokažeš živce i da možeš pucati penal na način na koji si odlučio, ako si to tisuću puta trenirao. To govori puno o svakom igraču. Može se trenirati, savladati. Sve je manje sreće - vratari imaju više utjecaja. Imamo jako dobrog vratara, bilo koji od njih trojice se može jako dobro snaći u ovoj situaciji. Svaki put kad završimo s treningom, vidim da puno igrača izvodi penale.'

No Enriqeu bi bilo bolje da je šutio. Naime, moramo se zapitati što bi bilo da španjolski nogometaši nisu toliko trenirali izvođenje 11-eraca, jer su i s treningom bili katastrofalni. Njegove riječi o vježbanju penala postale su predmet sprdnje u nogometnim krugovima.

>> Pogledajte podcast Qatarza - sve o Svjetskom prvenstvu u Katru

Izvor: tportal.hr
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal