čeka se potvrda

Španjolski velikan kvari posao Slavenu Biliću i WBA-u te dovodi golmana hit momčadi HT Prve lige; na Kajzericu stižu milijuni?

12.08.2020 u 18:49

Bionic
Reading

Nakon što se tijekom prijepodnevnih sati pojavila vijest kako Slaven Bilić i njegov WBA žele kupiti Ivu Grbića, dosadašnjeg golmana Lokomotive, poslijepodne je procurila nova informacija, o interesu španjolskog velikana Atletica

Engleski mediji objavili su kako Slaven Bilić želi u West Bromwich Albion dovesti nadarenog golmana Ivu Grbića, nogometaša zagrebačke Lokomotive, hit momčadi HT Prve lige koja je stigla do drugog mjesta i kvalifikacija za Ligu prvaka.

Kao vrhunski poznavatelj nogometa, kojem ništa ne može promaknuti, Bilić je dobro upoznat u Grbićeve kvalitete jer je stasao u mlađim kategorijama Hajduka.

Birmingham Mail napisao je kako bi WBA za Grbića mogao na Lokomotivin račun mogao uplatiti pet milijuna eura.

No, ovog popodneva iz menadžerskih je krugova stigla informacija kako bi Ivo Grbić vrlo brzo trebao krenuti prema Madridu, na liječnički pregled i staviti potpis na ugovor s Atleticom.

O visini odštete, do službene objave, može se samo nagađati, ali navodno bi Atletico trebao platiti između šest i sedam milijuna eura. Prema nekim projekcijama, s bonusima možda čak i deset milijuna eura!

No, sada se postavlja pitanje koliko će ovaj transfer Grbiću, osim novca donijeti i napredak u karijeri. Jer zna se da je Jan Oblak 'zacementiran' na golu Atletica, što znači da bi Grbić bio rezerva.

Istina, postoji i mogućnost da Jan Oblak napusti klub, ali nismo sigurni da bi se Diego Simeone usudio 'jedinicu' dati golmanu koji u rukama i nogama ima tek 68 prvoligaških utakmica, od čega je njih 70-tak odigrano pred par stotina gledatelja.

Ukratko, 195 cm visoki Splićanin Grbić u Hajduku je prošao sve selekcije, a skupio je i sedam nastupa za seniorsku momčad. No, prije dvije godine očito razočaran jer nije dobio pravu priliku otišao je iz Hajduka te je ubrzo postao prvi golman zagrebačke Lokomotive. Uz to treba reći kako je prošao sve mlade selekcije hrvatske reprezentacije i dobro je poznat svim igračima. Svi su govorili kako je 'čudo od diteta', ali u Hajduku za njega nije bilo mjesta.