OPORAVAK OD TRAUME

Španjolski tragičar spreman na Euru za iskupljenje!

07.06.2016 u 11:48

Bionic
Reading

Juanfran priznaje da mu je noć nakon poraza Atletica u finalu Lige prvaka bila najtužnija u životu, ali tvrdi da se oporavio i na Euro dolazi jači nego ikad...

Neumorni 31-godišnji desni branič proživio je pravu traumu na San Siru, s obzirom da je prilikom izvođenja penala koji su odlučivali o naslovu prvaka jedini promašio i tako poklonio titulu gradskom rivalu Realu.

Juanfran je unatoč kiksu postao junak navijača Atletica jer je već na stadionu tražio oprost, a zatim i pismeno sljedećih dana, na što su mu oni odgovori da su sretni što imaju takvog sportaša u svom klubu.

Dva tjedna nakon traume iskusni branič sprema se za nastup na Euru gdje će Španjolska igrati i protiv Hrvatske u Bordeauxu 21. lipnja.

'Psihički sam se oporavio. Imao sam jako lošu noć, najtužniju u mom životu. No, prošli su dani i osjetio sam potporu suigrača, kluba i navijača na kojoj ću im biti zahvalan tijekom cijelog života. Sada sam snažniji nego ikad,' izjavio je Juanfran za emisiju El Larguero pa dodao:

'Teški su to trenuci, ali čine te jačima u budućnosti. Mislim da mi je to pomoglo, osjećam se snažniji nego ikad i spreman sam okrenuti situaciju. Žao mi je prijatelja i navijača koji su sanjali titulu, no siguran sam da ono što nas ne ubije, čini nas snažnijima.'

Juanfran naglašava da ono što se njemu dogodilo nije tragedija, za razliku od sudbine nesretnog španjolskog motociklista Luisa Saloma koji je poginuo ovaj vikend u Barceloni. Sad je koncentriran na nastup na Euru.

'Atmosfera u reprezentaciji je dobra, svi želimo okrenuti situaciju koja je bila loša u Brazilu i imamo želju ponijeti trofej kući, kako bi Španjolci bili ponosni. Za mene je reprezentacija kao dio obitelji,' zaključio je iskusni branič koji je svoju karijeru započeo u redovima Reala, da bi se na kraju skrasio u Atleticu.