MALOTKO SE NADAO

Španjolski 'siromasi' utjerali strah u kosti Mandži i suigračima!

31.08.2014 u 10:03

Bionic
Reading

Novi prvoligaš Eibar odigrao je odličnu utakmicu na Vicente Calderonu i malo je nedostajalo da senzacionalno uzme bod protiv aktualnog prvaka Španjolske...

Daleko najsiromašniji klub u Primeri, koji po Transfermarktu ima momčad manje vrijednu čak i od tri momčadi naše lige, započeo je svoju prvu sezonu u elitnom španjolskom nogometnom razredu na fantastičan način. Nakon pobjede protiv Sociedada, na gostovanju kod Atletica pokazao je da može igrati s najboljima i ne bi bilo čudo kada bi izborio opstanak na kraju sezone.

Momčad pod vodstvom fanatičnog trenera Gaizka Garitana s aktualnim prvacima Španjolske odigrala je potpuno ravnopravnu utakmicu, a jedina razlika bila je obrana od prekida koja nije funkcionirala. Iskoristili su to Miranda i Mandžukić i tako donijeli pobjedu svojem klubu. No, Abraham Minero prekrasnim je golom razveselio gostujuće navijače, a u 87. minuti Angel je imao čisti zicer koji ih je trebao baciti u ekstazu, ali nije uspio zabiti pokraj Moye.


Trener Atletica Diego Simeone bio je očajan na tribinama, s kojih je gledao ovaj susret zbog osam utakmica suspenzije. Na kraju je ipak stigao do tri željena boda, no nije bio zadovoljan.

'Trebala su nam ta tri boda, ali moramo se poboljšati. Iskoristili smo prekide kako bi naštetili Eibaru. Sada se treba prihvatiti posla, jer moramo rasti u nastavku sezone,' izjavio je Argentinac.

'Odlazimo prilično ljuti, jer su kažnjene naše dvije pogreške kod prekida, a bili smo bolji nakon 20. minute. Šteta je što nismo izjednačili, a osjećaj je da smo trebali. Zadovoljan sam igrom, jer smo imali Atletico na konopcima. Zaslužili smo više,' kaže pak trener gostiju Gaizka Garitano.