IZNENAĐENJE SEZONE

Španjolska se divi Perasoviću: Stvorio košarkaški Leicester!

28.04.2016 u 15:00

Bionic
Reading

Nakon plasmana na Final Four Eurolige dnevnik Marca proglasio je Velimira Perasovića košarkaškim Ranierijem, a njegov klub uspoređuje s Leicester Cityjem...

Hrvatski 51-godišnji stručnjak možda nije uspio s našom reprezentacijom ostvariti zapažen rezultat na Europskom prvenstvu prošle godine, no njegov povratak u španjolsku košarku bio je pun pogodak.

Perasović je ove sezone po drugi put u karijeri preuzeo baskijski klub Kutxa Laboral i odveo ga je na Final Four Eurolige, što nije uspjelo skupocjenim momčadima Reala i Barcelone.

Velimirov uspjeh nije prošao nezapaženo i našao se u užem krugu kandidata za europskog trenera godine, dok posebno cijene njegov uspjeh u Španjolskoj, a njegovu Kutxu Laboral uspoređuju s Leicester Cityjem, najvećom nogometnom senzacijom sezone.

'Zasluge pripadaju Perasoviću, treneru koji je krucijalan poput Ranierija u Leicesteru. Ova Kutxa Laboral je najbolje djelo hrvatskog stručnjaka, ekipa žestoka i u obranu i u napadu, s visokim ritmom koji oduzima inicijativu svakom protivniku. Poput Leicestera, ova europska sezona ostat će zapisana u povijesti kluba,' napisao je u svom hvalospjevu Jesus Sanchez, košarkaški novinar dnevnika Marca.

Perasovićeva Kutxa predvođena Bourousisom pokušat će na završnici Eurolige preko Fenera izboriti veliko finale, dok će u Španjolskoj voditi žestoku borbu za titulu protiv Barcelone, Valencije i Reala.