BLIZU KATASTROFE

Španjolska panika u Osijeku: Punih 12 godina ovo nisu uspjeli izvući!

05.02.2017 u 08:52

Bionic
Reading

Iako je u dvoboj protiv Hrvatske španjolska Davis Cup reprezentacija ušla kao izraziti favorit, nakon subotnje igre parova nalazi se na rubu poraza, a punih 12 godina nije uspjela preokrenuti susret kada bi gubila 1-2 uoči nedjeljnih mečeva...

Španjolci se definitivno nisu nadali da će se naći u poziciji u kojoj se nalaze u Osijeku. Iako oslabljena Hrvatska nastupa s igračima koji su daleko iza stotine najboljih na svijetu, uspjela je upisati već dvije pobjede i nalazi se na pragu potpune senzacije.

Nakon što je Franko Škugor iznenadio Carrena Bustu, a Mektić i Draganja trijumfirali u igri parova, španjolska Davis Cup reprezentacija u nedjelju mora pobijediti u oba meča, a to joj nije uspjelo punih 12 godina.

Naime, zadnji takav preokret kreirali su 2005. godine Rafael Nadal i Juan Carlos Ferrero u Davis Cup dvoboju protiv Italije za opstanak u Svjetskoj skupini.

'Nemamo izbora, sad moramo dobiti dva meča za pobjedu. Moramo večerati, smiriti se i puni energije doći na teren u nedjelju', rekla je španjolska izbornica Conchita Martinez nakon iznenađenja u igri parova.

S obzirom na poraz Carrena Buste od Škugora, postavlja se pitanje hoće li Feliciano Lopez uskočiti u eventualnom odlučujućem meču. O tome hoće li raditi izmjenu za peti meč, ako će rezultat biti 2-2, Martinez nije željela špekulirati.

'Prvo moramo doći do pobjede u četvrtom meču, a onda ćemo razmišljati o tome.'