TALIJANI ZA BRONCU

Španjolcima jedan gol dovoljan za finale s Rusima

09.02.2012 u 22:44

Bionic
Reading

U finalu Europskog prvenstva u dvoranskom nogometu, koje se održava u Hrvatskoj, igrat će Rusija i dvostruki svjetski prvak Španjolska. Rusija je u polufinalu u zagrebačkoj Areni svladala Hrvatsku sa 4:2, a Španjolska je pobijedila Italiju sa 1:0

Jedini pogodak na utakmici u zagrebačkoj Areni postigao je Aicardo već u 7. minuti. Uputio je precizan udarac iskosa s lijeve strane.

Španjolci, peterostruki europski prvaci i branitelji naslova, tako su opravdali reputaciju favorita i izborili finalnu utakmicu protiv Rusije, koja je u prvom polufinalu bila bolja od Hrvatske s 4:2.

Španjolska i Rusija dosad su tri puta igrale finalne utakmice na Europskim prvenstvima. Španjolci, koji su bili domaćini prve dvije smotre, slavili su 1996. godine s 5:3, ali su im Rusi uzvratili tri godine kasnije pobjedom na penale 4:2. Treći međusobni finale, odigran 2005. godine u Češkoj, dobila je Španjolska s 2:1.

Prema tome, u subotu od 18.30 sati, Hrvatska će u ogledu za treće mjesto igrati protiv Italije, dok će se u velikom finalu, od 21 sat, sastati Španjolska i Rusija. Španjolcima je ovo 105. pobjeda u nizu, pa se s pravom pitamo mogu li Rusi u nwedjelju (finale se igra u 21 sat) prekinuti njihovu seriju?

U dvoboju za treće mjesto Hrvatska igra protiv Italije (18.30 sati).