dolazi na svoje

Španjolci uvjereni: Napokon dolazi vrijeme Matea Kovačića u Realu!

29.06.2017 u 16:10

Bionic
Reading

Prema tvrdnjama dnevnika Marce, Zinedine Zidane učinit će tijekom ovog prijelaznog roka sve što je moguće kako bi Mateo Kovačić dobio priliku više igrati sljedeće sezone...

Podsjetimo, naš 23-godišnji veznjak doveden je kao veliki talent u Real za tridesetak milijuna eura prije dvije godine, a u tom je razdoblju dvaput osvojio europsku krunu, no u finalima Lige prvaka nije igrao niti minute.

  • +4
Mateo Kovačić predstavljen je navijačima Real Madrida Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Iako je pod Zinedineom Zidaneom povremeno igrao važnu ulogu, kada bi bio ozlijeđen Casemiro, Mateo Kovačić bio je tek 14. korišten igrač Reala u prethodnoj sezoni, s 2158 odigranih minuta na terenu.

No, dnevnik Marca uvjeren je da Kovačićevo vrijeme u Realu tek dolazi te da će u sljedećoj sezoni imati puno važniju ulogu u veznoj liniji 'kraljevskog kluba'. Tome bi trebali pridonijeti i neki odlasci igrača, poput Jamesa Rodrigueza koji je na izlaznim vratima, ali i starenje udarne vezne linije, posebno Luke Modrića koji će u rujnu napuniti 32 godine.

U svakom slučaju, potpuno suprotna situacija od prošlog ljeta kada se mnogo pisalo o Kovačićevom odlasku iz kluba. Mateo je unatoč osrednjoj minutaži svojim igrama učvrstio mjesto u Realu i sada bi polako trebao preuzeti mjesto svog uglednijeg sunarodnjaka u udarnoj momčadi...