POHVALE LUKI I MATEU

Španjolci priznali: Real na hrvatski pogon je prava stvar!

20.11.2016 u 09:44

Bionic
Reading

Nakon uvjerljive 3:0 pobjede Reala na Calderonu protiv Atletica hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić dobili su pozitivne ocjene španjolskih medija, a Zidane dokazao da njegova momčad može igrati na hrvatski pogon...

Real je u gradskom derbiju zahvaljujući tri pogotka Cristiana Ronalda stigao do trijumfa kojim se odvojio na vrhu ljestvice i tako najavio osvajanje naslova u Primeri na koji čeka od 2012. godine. Četiri boda prednosti ispred Barcelone možda nisu mnogo, no trenutno igra budi nadu kod navijača 'kraljevskog kluba'.

Odlična je vijest to što je Real svoju najtežu utakmicu ove sezone uvjerljivo dobio s dva Hrvata u veznoj liniji od prve minute, Lukom Modrićem i Mateom Kovačićem.

'Mateo i Luka, zajedno s Iscom, dali su nam jako puno', izjavio je trener Zidane nakon susreta.

Naši su reprezentativci odigrali vrlo dobro svih 90 minuta, pokazavši svima da Real može igrati na hrvatski pogon i pitanje je hoće li Casemiro naći mjesto u udarnih 11 kad se jednom oporavi od ozljede.

'S loptom u nogama nema boljeg igrača Reala od Modrića. Briljirao je u prvom dijelu, a u drugom donio mir ekipi u trenucima kad je prolazila najgore razdoblje,' hvali Luku dnevnik El Mundo Deporitvo, a pozitivnu ocjenu daje i Kovačiću:

'Preuzeo je ulogu Casemira i iako je povremeno bio izvan pozicije, odradio je posao vrlo dobro.'

Real koji ove sezone ne zna za poraz u Primeri u utorak igra utakmicu Lige prvaka protiv portugalskog Sportinga, a sljedeće subote u domaćem prvenstvu protiv španjolskog...