POVRATAK NAKON 12 GODINA

Spahija opet u Ciboni: Šarić je bio veliki razlog dolaska

18.06.2013 u 09:04

Bionic
Reading

Ono što se danima ranije najavljivalo u četvrtak je dobilo i službenu potvrdu. Novi trener Cibone je Neven Spahija koji je s hrvatskim prvakom potpisao četverogodišnji ugovor

Iako je Danijel Lutz s 'vukovima' napravio ono što nitko nije očekivao te pod Toranj donio dva trofeja (kup i prvenstvo), čelnici Cibone odlučili su u novu sezonu uči s novim trenerom. Čim se spustio zastor na netom završenu sezonu, krenula je priča kako će novim strategom hrvatskog košarkaškog prvaka postati Neven Spahija, a nakon silnih spekulacija, to je u četvrtak dobilo i službenu potvrdu na konferenciji za novinare.

Čovjek koji je s Cibonom bio prvak Hrvatske, prvak Slovenije s Krkom, prvak Litve s Lietuvas Rytasom, prvak Izraela s Maccabijem, prvak Španjolske s Tau Ceramicom, prvak Turske s Fenerbahčeom, a osvojio i s Valencijom Eurokup, vratio se tako u Cibonu nakon 12 godina. Predsjednik Cibone Ivan Lovrić već je rekao kako će za trenera klub maksimalno platiti 300 tisuća eura, pa se tako pretpostavlja da je to Spahijina cijena po sezoni. Tako će Spahija imati priliku trenirati Darija Šarića, koji je također iz Šibenika, te mu to da od velikog dragulja hrvatske košarke napravi superzvijezdu predstavlja veliki izazov.

U društvu predsjednika Lovrića, direktora Antunovića te sportskog direktora Vanjka, Spahija je objasnio razloge povratka u Cibonu.

'Ovih 12 godina otkada sam otišao prošlo je kao 12 dana. Nije me trebalo puno nagovarati da dođem u Cibonu. Sve ove godine sam pratio što se događa u klubu i bio sam upoznat. Iz sportskog aspekta, Cibona mi je veliki izazov i nakon dugo godina je napravila iskorak. Dario Šarić? Neću reći da je on bio presudan razlog za moj povratak, ali je bio jako veliki razlog. Vjerujem da ću ispuniti sve planove o kojima sam razgovarao s čelnicima kluba. Koji su to ciljevi? Za početak Cibona nikako ne smije biti u regiji gdje je sada te Cibona ne smije u euro natjecanjima imati 0:22 omjer. Minimalno je Final Four u ABA ligi i razvoj mladih igrača. Mladi igrači moraju biti dio momčadi i ne igrati samo kada vodiš velikom razlikom ili gubiš velikom razlikom', rekao je novi trener Cibone.

Predsjednik 'vukova' Lovrić naglasio je kako je bivši trener Danijel Lutz zaposlenik kluba i kako se uklapa u viziju kluba, no detaljnije nije želio ulaziti.