NAJVEĆI MEČ ŽIVOTA

Šokantno priznanje Caroline Wozniacki; pobjednica Grand Slama teško bolesna

26.10.2018 u 13:30

Bionic
Reading

Caroline Wozniacki doživjela je i drugi poraz u drugom nastupu na WTA Finalsu, a zatim je danska tenisačica novinarima otkrila da je ozbiljno bolesna

U njezinom drugom meču bolja je bila Elena Svitolina (7-5, 5-7, 3-6) koja se plasirala u polufinale, ali o tome dvoboju više nitko ne razmišlja nakon šokantnog priznanja Dankinje.

Wozniacki je početkom godine osvojila svoj jedini Grand Slam u karijeri – Australian open, ali je zadnjih mjeseci uslijedio neshvatljivi pad forme. Neshvatljiv fanovima i novinarima, ali ne i njoj, sada je otkrila da joj je dijagnosticirana ozbiljna bolest.

'Prije ovogodišnjeg US Opena dijagnosticiran mi je reumatoidni artritis', izjavila je 28-godišnja Dankinja.

Riječ je o teškoj, kroničnoj i upalnoj autoimunoj bolesti vezivnog tkiva koje se najviše očituje na zglobovima. U ovom poremećaju imunološki sustav napada hrskavično tkivo, kosti i, ponekad, unutarnje organe. Uz odgovarajuće zdravstvene mjere i izmjene životnog stila, oboljeli mogu imati dug i kvalitetan život, no jasno je kako karijere profesionalnih sportaša ne mogu proći bez posljedica, piše sportklub.hr.

  • +5
Danska tenisačica Caroline Wozniacki Izvor: Profimedia / Autor: Sydney Low/Cal Sport Media / Profimedia

'Nije lako, ali uz malo istraživanja, može se osmisliti dobar plan. Srećom danas postoji mnogo stvari koje olakšavaju situaciju. No, ima dana kada ne možeš ustati iz kreveta. U međusezoni ću se više posvetiti izradi plana za stavljanje bolesti pod kontrolu', izjavila je Wozniacki te izrazila optimizam.

'Medicina je danas nevjerojatna pa nisam previše zabrinuta.'

Caroline Wozniacki za ESPN Izvor: Društvene mreže