NE MOŽE BITI SLUČAJNO

Šokantan podatak: U Arsenalu sigurno nešto rade krivo

23.12.2014 u 17:06

Bionic
Reading

Londonski Arsenal već je godinama neslavni sinonim za niz ozlijeđenih igrača, a najnoviji podatak pokazuje koliko 'topnici' imaju nesreće po tom neobično važnom nogometnom pitanju

U posljednjih deset godina nogometaši Arsenala skupili su čak 312 težih ozljeda izostavši s terena gotovo nevjerojatnih 13,161 dana.

Samo ove sezone u taboru 'topnika' zabilježeno je 25 ozljeda sa 874 izgubljena dana. U ovom trenutku izvan stroja su Laurent Koscielny, Mesut Ozil, Aaron Ramsey, Mikel Arteta i Jack Wilshere, a tek nedavno su se oporavili Theo Walcott, Olivier Giroud, Mathieu Debuchy, Kieran Gibbs i Nacho Monreal.

Na drugom mjestu liste klubova s najviše ozljeda je Chelsea sa 100 ozljeda manje od gradskog suparnika.

'Ovi podaci su frustrirajući. Teško je do kraja izraziti potencijal momčadi uz toliko ozljeda,' kazao je izvršni direktor kluba Ivan Gazidis.

Gazidis nije želio komentirati kritike da u klubu očito nešto krivo rade kada ih je pogodilo toliko ozljeda, no dodao je kako će Arsenal otvoriti novi medicinski centar u sklopu trening kampa u Colneyju.


'Moramo više poraditi na prevenciji i bržem oporavku igrača s ozljedama,' dodao je izvršni direktor.

Jedan od bivših igrača Arsenala, koji je želio ostati anoniman, otkrio je u razgovoru za The Telegraph kako su metode Arsenea Wengera prežestoke.

'Igračima je potrebno više odmora, a treninzi bi se trebali prilagoditi individualnim potrebama igrača,' kazao je bivši 'Gunners'.

BROJ OZLJEDA OVE SEZONE

25 - Arsenal
24 - Manchester United, Newcastle United
21 - West Ham
20 - Everton...
16 - Manchester City...
15 - Chelsea
13 - Liverpool...
6 - Swansea City

BROJ IZGUBLJENIH DANA OD 2004

13,161 - Arsenal
12,050 - Tottenham
11,833 - Manchester United
10,530 - Everton
10,053 - Manchester City
7,217 - Chelsea...

Wenger ne smatra da je odgovoran za 'poplavu ozljeda'