VELIKA KRIZA

Šok za Raikkonena: Ništa od borbe za naslov prvaka!

06.08.2013 u 10:21

Bionic
Reading

Kimi Raikkonen teško će se suprotstaviti konkurenciji u nastavku sezone, s obzirom da je Lotus u financijskoj krizi, a razvoj ovogodišnjeg bolida obustavljen

Podsjetimo, svjetski prvak iz 2007. godine nalazi se na drugom mjestu u ukupnom poretku, s 38 bodova zaostatka za Sebastianom Vettelom, no teško će ostati tamo do kraja sezone. Naime, prema pisanju njemačkog portala motorsport-total.com Lotus je u velikim dugovima, momčadi fali 120 milijuna eura i razvoj ovogodišnjeg bolida morali su obustaviti.

'Nemamo više ništa novo za ovu sezonu. Što smo uspjeli razviti, to ćemo upotrijebiti u sljedećim utrkama,' priznao je Lotusov glavni inženjer Alan Permane

Ovakva situacija mogla bi prevagnuti da Kimi napusti ekipu na kraju sezone i nastavi karijeru u Red Bullu ili eventualno u Ferrariju.

'Ponovilo se isto što i prošle godine. Situacija nije idealna,' priznao je nezadovoljni Finac.

'Morat ćemo reorganizirati financije u tvrtki. Očekujemo velike investicije koje bi trebala osigurati buduće planove. Bit će malih zakašnjenja, ali sve će biti riješeno uskoro. Kimi će dobiti sve potrebne odgovore i moći će donijeti odluku sljedećih tjedana,' kaže ravnatelj ekipe Eric Boullier.