sudar veterana

Šok za Federera! Najtrofejniji tenisač o ovakvom raspletu nije mogao ni sanjati

14.06.2017 u 19:55

Bionic
Reading

Švicarac Roger Federer (35) neočekivano je izgubio u svom prvom susretu nakon 10 tjedana odmora kojeg je uzeo nakon osvajanja turnira u Miamiju! U dvoboju 2. kola ATP turnira u Stuttgartu svladao ga je trenutačno 302. igrač svijeta, 39-godišnji Nijemac Tommy Haas 2:6, 7:6 (8), 6:4...

U meču tenisača koji već intenzivno razmišljaju o natjecanju u veteranskoj konkurenciji bolji je bio onaj - stariji. Tommy Haas (39) svladao je tako Rogera Federera (35) na njemu najdražoj podlozi, travnatoj! Stuttgart je jedan od malobrojnih turnira koje Federer u prebogatoj karijeri nije uspio osvojiti, a Haas je u glavni ždrijeb dospio zahvaljujući pozivnici organizatora.

Federer je ekspresno stigao do prednosti od 6:2, 2:1 uz 'break', no Haas je uspio vratiti izgubljeni servis u drugom setu, pa je o pobjedniku te dionice odlučivao 'tie-break' u kojemu je Haas iskoristio četvrtu set-loptu prethodno spasivši jednu meč-loptu.

U trećem setu Haas je iskoristio svoju jedinu 'break-loptu', dok Federer nije uspio materijalizirati niti jednu svojih sedam prilika za oduzimanje servisa, pa je njemački veteran ostvario svoju četvrtu pobjedu u 17. međusobnom dvoboju protiv Federera. 

'Postojala je neka mala nada, ali iskreno nisam vjerovao da mogu pobijediti', iskreno je priznao Haas nakon meča i dodao:

'Najbitnije mi je bilo odigrati ovakav meč ispred svoje obitelji koja me je bodrila s tribina.'

Federeru je ovo drugi poraz u sezoni - osvojio je Australian Open, Indian Wells i Miami, a u osmini finala Dubaija izgubio je od Rusa Jevgenija Donskoja.