ne mogu zajedno

Šok u Italiji; izbornik Roberto Mancini prekrižio Marija Balotellija i pozvao igrača iz Serie B

09.11.2018 u 21:20

Bionic
Reading

Mario Balotelli nikako da se u potpunosti vrati u talijansku reprezentaciju. Kontroverzni je i često problematični napadač ponovno izvisio nakon što ga je izbornik Roberto Mancini izostavio s popisa igrača na koje računa za utakmice s Portugalom i SAD-om...

Ne bi bilo ništa čudnog u Mancinijevoj odluci da Balotelli nije potpuno zdrav te da nije igrao u prve dvije utakmice njegovog izborničkog mandata. No, čini se kako je ljubav između Roberta Mancinija i Marija Balotellija ponovno pukla.

Podsjetimo, njih su se dvojica još tamo 2013. godine u Manchester Cityju javno sukobili, čak su se i potukli na treningu 'građana'. Balotelli je nakon toga ekspresno poslan u Milan, a Mancini je na kraju te sezone napustio klupu Cityja. No, repovi su ostali, bez obzira na sve.

Mancini je u svibnju ove godine preuzeo mjesto talijanskog izbornika, nakon što su 'azzurri' kiksali u kvalifikacijama i nisu se plasirali na SP u Rusiji. Na samom je startu pokušao 'osvježiti' reprezentaciju, no u Ligi nacija je izgubio od Portugala te s Poljacima remizirao i pobijedio ih. Sada Talijani 17. studenog u Milanu igraju s Portugalom, a pobjeda bi im osigurala prvo mjesto u skupni. Tri dana kasnije Italija će igrati prijateljsku utakmicu s SAD-om u Genku.

  • +3
Liga nacija: Poljska - Italija Izvor: Profimedia / Autor: SIPA

Kako god bilo, talijanska je javnost iznenađena i šokirana činjenicom da je Mancini izostavio Balotellija (od 2014. godine odigrao je samo dvije utakmice za 'azzurre') i Andreu Belottija. Možda to i ne bi bio neki problem da Mancini u isto vrijeme nije pozvao 18-godišnjeg veznjaka iz Serie B! Da, u talijanskom će se sastavu naći Sandro Tonali (18) za kojeg kažu a već sada potezima podsjeća na legendarnog Andreu Pirla. Mancini ga je sada odlučio isprobati, možda ne protiv Portugala, ali protiv SAD-a zasigurno.

Kako god bilo, čini se kako je reprezentativna karijera Marija Balotellija definitivno završena, barem dok je na izborničkoj poziciji njegov stari 'prijatelj' Roberto Mancini...