POTPISAO ZA ODENSE

Šok u Istri, Traore pobjegao u Dansku

01.07.2010 u 21:46

Bionic
Reading

Talentirani, ali mušičavi Malijac Kalilou Traore bez dozvole kluba otišao je na pregovore i na koncu potpisao ugovor za danski Odense. Priča je daleko od završetka, jer Istrijani očekuju isplatu minimalno pola milijuna eura

Traore je u Pulu došao prije dvije godine i potpisao specifičan ugovor koji se automatski produljuje sve dok klub poštuje sve ugovorene stavke. U ugovoru stoji i da igrač ne može otići bez odštete od minimalno pola milijuna eura.

Ipak, Traore je u Danskoj predstavljen kao veliko pojačanje bez da je itko iz Istre 1961 obaviješten da više nije njihov igrač

Direktor kluba Vlado Orlić izvijestio je za tportal.hr da je klub već poduzeo prve korake.

'Poslali smo ugovor na pravnu ekspertizu u HNS i dobili pozitivan odgovor. On je malo nespretno sastavljen, jer prema novom pravilu ugovori ne smiju trajati dulje od pet godina, ali s obzirom na to da je Traore došao prije dvije, mirne duše možemo pokrenuti spor', kaže Orlić i dodaje.

'U Danskoj vjerojatno misle da je on slobodan igrač, ali ako ne plate odštetu, sigurno ga neće uspjeti registrirati. Bez dozvole HNS-a ne može igrati, a nju ne može dobiti. I Fifa je počela strogo kontrolirati sve međunarodne transfere.'

Orlić očekuje poziv iz Danske.

'Bilo bi normalno da se jave klubu iz kojeg su kupili igrača, sve i da u poslu nema ničeg spornog. Ako se ne jave, pokrenut ćemo spor i dobiti ga', završava Orlić.

U najgorem slučaju, Traore bi se vratio u Pulu. Takav epilog ne bi odgovarao nikome, ali će biti neizbježan ako Odense ne plati pola milijuna eura.

U Istri su iz Nizozemske željeli vratiti i izdanak svoje škole Stivena Rivića, ali je on financijski prevelik zalogaj pa je potpisao ugovor za njemački Kaiserslautern.