I TO BRITANSKA

Šok u Dortmundu! Pokraj stadiona pronađena bomba

26.02.2015 u 15:18

Bionic
Reading

Neeksplodirana britanska bomba iz Drugog svjetskog rata pronađena je u četvrtak u blizini stadiona Borussije Dortmund nekoliko sati uoči konferencije za novinare trenera Jürgena Kloppa

Bomba je pronađena na parkiralištu blizu zapadne tribine Westfalen stadiona, i to nakon što su pregledane fotografije koje su snimljene iz zraka. U poslijepodnevnim satima bomba bi trebala biti demontirana, objavili su gradski dužnosnici.

Otkrića zaostalih bombi iz Drugog svjetskog rata u Njemačkoj česta su pojava, jer je tijekom savezničkih zračnih napada bačeno nekoliko milijuna tona bombi, a Dortmund je jedan od brojnih njemačkih gradova koji su pretrpili ogromna razaranja.

U subotu će se na Westfalen stadionu igrati 'ruhrski derbi', dvoboj Borussije Dortmund i Schalkea 04. Uvod u derbi bio je loš za momčad Jürgena Kloppa, koja je u utorak u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka poražena u gostima kod Juventusa 1:2.

Također, Kevin Kampl, Neven Subotić i Shinji Kagawa zaradili su želučanu virozu, a desni branič Lukasz Piszczek ozlijedio je gležanj i pauzirat će šest tjedana.