NOVA SMRT NA TERENU

Šok u Brazilu - u 17. godini umro 'novi Pele'

09.07.2012 u 10:33

Bionic
Reading

Nažalost, još je jedan mladi sportaš umro na sportskom terenu. A riječ je o 17-godišnjem brazilskom nogometašu Arjunu Luizu Venuttu Ramosu, kojem su zbog velikog talenta dali i nadimak 'novi Pele'

Brazilski nogometaš, 17-godišnji Arjuna Luiz Venutto Ramos, kojem su čak nadjenuli nadimak 'Pele', umro je tijekom vikenda, nakon što je u utakmici svog Sao Bernarda doživio, po svemu sudeći, srčani udar.

Sao Bernardo je u subotu kod kuće igrao protiv Portuguesa Santista, a 17-godišnji Ramos bio je na terenu. No u jednom je trenutku pao, a tijelo mu se grčilo pa je intervenirala liječnička služba. Hitna ga je pomoć odmah prebacila u bolnicu, no mladiću nije bilo pomoći jer je preminuo na putu do nje.

'Svi dosadašnji pregledi na kojima je bio nisu ukazivali ni na jedan jedini zdravstveni problem', rekao je direktor medicinskog osoblja Sao Bernarda Rui de Oliveira.

U priopćenju objavljenom na svojoj internetskoj stranici, klub je izrazio duboko žaljenje za mladim igračem te je obećano da će se na sve načine pomoći shrvanoj obitelji.

Nažalost, to je samo još jedan u nizu tragičnih događaja na sportskim terenima ove godine, jer, podsjetimo, smrtno su stradali igrač Livorna Piermario Morosini, talijanski odbojkaš Vigor Bovolenta, norveški plivač Alexander Dale Oen, venecuelanska odbojkašica Veronica Gomez i srpski veslač Nemanja Nešić.