ATP MARSEILLE

Soderling prejak, Čilić bez šestog naslova

20.02.2011 u 16:28

Bionic
Reading

Marinova potraga za šestim naslovom karijere sada traje već više od 12 mjeseci. U fina,lu ATP turnira u Marseilleu naš tenisač izgubio je od Robina Soderlinga sa 6:7(8), 6:3, 6:3

Marin Čilić nije uspio, Robin Soderling novi je kralj Marseillea. Kao što su u prošlosti ovog turnira u završnicama za korak kratki ostajali Ivan Ljubičić (poražen u finalu 2005. od J. Johanssona) te Mario Ančić 2006. (Clement) i 2008. godine (Murray) godine, niti 22-godišnji Međugorčanin nije bio sretnije ruke.

Makar je četvrtog tenisača svijeta po prvi puta u tjednu odveo do trećeg seta. Soderling je, unatoč gubitku prvog seta, našao snagu za preokret i deveti naslov karijere - 6:7(8), 6:3, 6:3. I tako zadržao uvjerljivo vodstvo po učinku u ovoj sezoni.

Naime, u četiri ovosezonska nastupa izgubio je samo jedan susret uz 17 pobjeda. Jedini poraz doživio je na Australian Openu od Ukrajinca Dolgopolova. U ostala tri otišao je do kraja, osvojio turnire u Brisbaneu, Rotterdamu i sada Marseilleu. Tako Ivan Dodig ostaje jedini hrvatski tenisač koji je ove sezone osvojio turnir (PBZ Zagreb Indoors), a Marinova potraga za šestim naslovom karijere sada traje već više od 12 mjeseci.

Što se finalnog dvoboja tiče, Marin je već u prvom gemu stigao do breaka, Soderling uzvratio u osmom tako da je odluka o prvom setu pala u tie-breaku gdje je Međugorčanin uspio iskoristiti petu set-loptu.

No, u nastavku se odnos snaga na terenu poptuno promijenio - Soderling je uhvatio ritam i čak tri puta oduzimao Marinov servis. Kriza našeg tenisača nastavila se i u odlučujućem setu kada u šestom gemu gubi svoj servis. Do kraja nije uspio ugorziti Šveđanina...