junak dana

Snimku klinca koji je namjerno promašio penal pogledali milijuni ljudi; biste li i vi postupili isto?

27.03.2019 u 13:27

Bionic
Reading

Na nogometnoj utakmici uzrasta do 14 godina između Galatasaraya i Istanbulspora, koja bi teško našla svoje mjesto u medijima u normalnim okolnostima, dogodilo se nešto što rijetko viđamo na nogometnim terenima

Video snimka, koju je objavio britanski The Guardian, brzo se proširila društvenim mrežama, a razlog je kapetan Galatasaraya Beknaz Almazbekov. Naime, upravo je na Almazbekovu sviran sumnjiv kazneni udarac jer ostaje dojam kako je prekršaj bio izvan 16-erca. Logično, bunili su se kod sutkinje i igrači Istanbulspora, ali nije pomoglo…

Kako bi pravda pobijedila pobrinuo se upravo 13-godišnji Almazbekov koji je, kao pravi kapetan i igrač kojem je očito fair-play u prvom planu, namjerno promašio jedanaesterac udarivši loptu u smjeru korner zastavice.

Nakon što je Almazbekov promašio s bijele točke zapljeskao mu je golman Istanbulspora, a neki su mu igrači i osobno čestitali.

Video snimka je u svega 24 sata pregledana više od milijun puta, a tinejdžer Beknaz Almazbekov postao je junak dana. Ispada kako je klinac od 13 godina, kada je shvatio da to nije bio prekršaj za penal, samoinicijativno donio ovakvu odluku i time je poslao poruku svim starijim kolegama. Nažalost, ovakvih primjera u svijetu je jako malo pa je stoga The Guardiana pozvao čitatelje na raspravu pitanje: Biste li i vi postupili isto?