VALENTINOVO I GALEŠNJAK

Snimke otoka u blizini Zadra obišle svijet; Amerikanka oduševljena!

14.02.2017 u 11:29

Bionic
Reading

I sportaši ili bolje rečeno padobranci odlučili su na svoj način obilježiti Valentinovo - dan zaljubljenih. Tako su tri profesionalna letača uspjela iznad srcolikog otoka Galešnjaka u blizini Zadra izvesti spektakularan skok te usput svojom formacijom dočarati Kupidovu strelicu

Otok Galešnjak pažnju je privukao prije nekoliko godina kada ga je Google Earth 'otkrio' svijetu. Takozvani Otok ljubavi dokaz je da ljubav vlada i na najneočekivanijim mjestima, samo ako obratimo pažnju. Ideju o letu u formaciji iznad otoka u obliku srca objeručke su prihvatili Amerikanka Amy Chmelecki, Austrijanci Marco Waltenspiel i Marco Fürst, koji su brzinom munje doletjeli u Hrvatsku.

Iskoristiti jedan jedini dan lijepe vremenske prognoze usred zime bio je izazov. Iako je svojom brzinom otjerala sve oblake i stvorila savršene uvjete za sliku iz zraka, bura se itekako potrudila da ekipa dobro zapamti taj poznati vjetar s Jadrana. Video ovog spektakularnog skoka pogledajte OVDJE.

'Hrvatska je sve što sam se nadala da će biti. Prekrasna! Nema ništa bolje nego letjeti preko prekrasnih lokacija u društvu dragih ljudi', kaže Amerikanka Amy, koja iza sebe ima preko 16 tisuća skokova, a nedavno je sudjelovala i u obaranju svjetskog rekorda u skoku s padobranom.

Wingsuit Flying Over the Heart of Croatia

'Iako nam je bura pokušala smrznuti stopala, ruke i uši, dan je bio savršen pa smo i zaboravili da nam je hladno. Ovo je bio fantastičan let s nevjerojatnim prizorom ispod nas. Toliko malih otočića u morskom plavetnilu, a onda u sredini srce. Uvjerljivo jedan od dražih projekata', kaže Marco Waltenspiel, član Red Bull Skydive Teama.

Galešnjak je, kako kažu, najsavršeniji otok u obliku srca na svijetu. Prekriven je šumom i pokojom maslinom, a tišina koja vlada na ovom nenaseljenom dragulju pravi je raj.

Da bi cijeli projekt uspješno protekao uvelike je pomogla ekipa ADV-a iz Zadra. Ove čudesne snimke prelijepog otoka ubrzo su obišle svijet...