KLJUČNI DIO MEČA

Snimka Marina Čilića kako u New Yorku lomi reket i psuje mnoge je iznenadila

06.09.2018 u 11:29

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatski tenisač Marin Čilić poražen u četvrtfinalu US Opena od Japanca Keija Nishikorija po društvenim mrežama proširila se snimka iz trećeg seta koja pokazuje u kojem je trenutku meča potpuno pukao naš tenisač

Pritisak je na Marinu Čiliću očito bio prevelik i na koncu se pobjednik US Opena 2014. nije uspio plasirati u polufinale ovog prestižnog njujorškog turnira na Arthur Ashe stadionu. Najbolji hrvatski tenisač sjajno otvorio meč,došao je do prednosti 6-2, 4-2 i činilo se da ide prema još uvjerljivoj pobjedi nad 28-godišnjim Japancem.

No, pred kraj drugog seta dogodilo se nešto neočekivano. Čilić, koji je do tog trenutka igrao savršeno, zaredao je pogreškama, Nishikori je počeo nizati poene. Ukupno je Japanac dobio šest gemova u nizu što ga je odvelo do 1-1 u setovima.

U trećem setu, kod vodstva Nishikorija 3-2 (spasio je 15-40 i osvojio gem nakon 18 poena!) Čilić je nakon jedne svoje pogreške potpuno pukao. U stilu Gorana Ivaniševića bacio je reket na pod i slomio ga uz nekoliko sočnih psovki. Očito je u tom trenutku Čilić želio iz sebe izbaciti frustracije i svu negativnu emociju koja se nagomilala. Taj treći set Čilić je izgubio i tie-breaku i pritisak je postojao sve veći.

U svakom slučaju čini se kako je Čilić 'pukao' u ključnom trenutku meča jer je praktički imao u rukama vodstvo od 2-0 u setovima nakon kojeg bi se Nishikori jako teško vratio u meč. Ovako razbijeni reket nakon serije loših udaraca nije urodila plodom jer je Čilić – koji je ukupno imao 70 neforsiranih pogrešaka - potpuno izgubio mirnoću koja ga inače krasi.

Čilić se uspio sabrati uoči četvrtog seta ,ali to ipak nije bilo dovoljno jer je Japanac osjetio kako ima svoju šansu koju je i iskoristio. Na kraju je Nishikori slavio nakon drame u pet setova 2:6, 6:4, 7:6 (5), 4:6, 6:4.

Zaista nije bio njegov dan, a zanimljiv detalj uhvatile su nakon meča i kamere kada je Čilić pri izlasku s terena izgubio mobitel koji mu je ispao iz torbe. Njegov izraz lica u tom trenutku sve je rekao…

  • +3
ATP Queens, finale: Marin Čilić - Novak Đoković Izvor: Profimedia / Autor: N.N.
  • +9
Marin i Kristina Čilić na Korčuli Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL