IZVANREDNA SJEDNICA IO-a

Službeno: Šuker napustio Hrvatsku, a u HNS-u svi na nogama!

25.11.2014 u 13:45

Bionic
Reading

Sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), sazvana po hitnom postupku, započela je 11 sati u utorak, u zagrebačkom sjedištu HNS-a u Ulici grada Vukovara 269a. Međutim, nevjerojatno zvuči podatak da na njoj nema predsjednika HNS-a Davora Šukera jer je morao na službeni put izvan Europe. Što može biti tako važno u ovom krajnje osjetljivom trenutku za hrvatski nogomet?

O zaključcima sjednice, koja će biti zatvorena za javnost, novinari će biti obaviješteni iza 13-14 sati na konferenciji za medije, a ne samo sportsku, nego i cjelokupnu javnost najviše zanima kako će čelni ljudi HNS-a reagirati na neizlazak momčadi Hajduka na subotnji derbi 16. kola MAXtv Prve lige u Maksimiru protiv Dinama.

Međutim, kako nam je potvrdio glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak, na sjednici neće biti predsjednika HNS-a Davora Šukera koji se već pet, šest tjedana nije pojavio pred novinarima u sjedištu HNS-a. Iznimka je tek London, gdje se nakratko ukazao, ali to ipak nije ono što svi želimo...

'Predsjednik HNS-a je na službenom putu izvan Europe, a kada će se vratiti, točno vam ne mogu kazati', kratko je za tportal.hr kazao Pacak.

Unatoč neredima navijača u Milanu (Šuker je viđen u loži, o čemu svjedoči fotografija) kada je prekinuta kvalifikacijska utakmica protiv Italije te već spomenutom otkazanom derbiju Dinama i Hajduka, čelni čovjek Saveza, eto, još uvijek nema potrebu stati pred novinare u Hrvatskoj. Jedino Šukerovo obraćanje novinarima koje je vrijedno spomena jest nedavno u Londonu, gdje je Hrvatska igrala protiv Argentine. Dodajmo da se četiri dana nakon nereda u Milanu oglasio priopćenjem putem službene web stranice HNS-a. Zašto je toliko čekao, opet nikome nije jasno.

Što je pravi razlog njegova ignoriranja medija, možemo samo nagađati. Prije više od mjesec dana čak su se spominjali zdravstveni problemi, ali to je ubrzo demantirano.

Veliki interes javnosti za taj nezabilježeni presedan u hrvatskom nogometu, potvrđuje i današnja izjava potpredsjednika Vlade i ministra regionalnog razvoja i fondova EU Branka Grčića

'Problem Hrvatskog nogometnog saveza nije problem od ovog vikenda, nego nešto što već dugo egzistira te je očito došlo vrijeme da se raščisti situacija i uvede reda i u hrvatski nogomet.'

Međutim, kada se podvuče crta, zaista nije jasno kako je moguće da Šuker nije odgodio službeni put i napokon u sjedištu HNS-a izašao pred novinare. Barem da se spasi što se spasiti može, a svakako treba reći da je po statutu trebao voditi sjednicu... Ovako se čini da će se vratiti kada bude prekasno. Ili se možda varamo?