OČEKIVANI RASPLET

Službeno: Srbe ćemo ugostiti na Maksimiru

11.01.2013 u 10:15

Bionic
Reading

Nakon kvalitetno odrađenog jesenskog dijela kvalifikacija za SP u Brazilu iduće godine hrvatska reprezentacija će sljedeći službeni ogled imati protiv velikih rivala iz Srbije 22. ožujka - u Maksimiru

Dilema gotovo da i nije bilo i Izvršni odbor Saveza potvrdio je da ćemo izuzetno važan dvoboj igrati na najvećem hrvatskom stadionu. Odluka je donesena na telefonskoj sjednici izvršnog tijela potvrdivši najizvjesniju opciju kojoj je ozbiljno konkurirao samo splitski Poljud.

Tako je u vjetar otišla inicijativa izbornika Igora Štimca koji je ostatak ciklusa zamislio ovako: Srbija u Splitu, Škotska u Osijeku i Belgija u Zagrebu. U Savezu su često isticali Zagreb kao idealnu opciju iz sigurnosne perspektive, a ona je u ovom dvoboju gotovo jednako eksponirana kao i sportska.

Podsjetimo, posljednji ovakav dvoboj odigran je 1999, kada je tadašnja 'krnja' Jugoslavija s igračem manje izborila remi (2:2) na Maksimiru i izbacila Hrvatsku s Eura u Belgiji i Nizozemskoj. Da je Davoru Šukeru priznat gol, možda bi bilo drugačije, ali to je sportski 'lanjski snijeg', a pred igračima i stožerom novi je dvoboj koji će se pamtiti desetljećima i u kojem imaju priliku gotovo izbaciti protivnika i doći velik korak bliže mundijalu u najnogometnijoj zemlji svijeta. Dakle, 22. ožujka - Maksimir!

Pobjedom protiv Walesa Hrvati su izborili 'mirnu zimu', slijedi nova etapa kvalifikacija