NALAZ VIŠE INSPEKCIJE

Slovo zakona: Evo što Dinamo do jeseni mora učiniti...

14.07.2014 u 14:58

  • +2

Rješenje sportske inspekcije

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić

Bionic
Reading

Kompleksna situacija s dvije različite sportske inspekcije nadležne za provjeru zakonitosti rada u hrvatskim sportskim udrugama došla je do točke u kojoj se raniji nalazi poništavaju... Sada su u Dinamu dobili jasnu zadaću što moraju učiniti u zadanom roku

Građanska inicijativa Zajedno za Dinamo poslala je hrvatskim medijima nalaz Sportske inspekcije MZOS-a, nadređene instance gradskoj inspekciji koja je zimus donijela svoj, drugačiji, zaključak. U njemu stoji pet točaka po kojima bi Dinamo trebao postupiti.

Prvo, poništava se rješenje gradske inspekcije. Drugo, naređuje se Dinamu da svojim članovima omogući uvid u dokumentaciju nužnu za obavijštenost o radu kluba. Treće, moraju klupskim Statutom točno definirati način i uvjete izbora, te prava i dužnosti povjerenika kluba. Četvrto i peto, Dinamo mora postupiti po nalogu u roku od 60 dana, te o tome pismeno obavijestiti sportsku inspekciju MZOS-a.

Čitavo obrazloženje odluke možete pogledati u fotogaleriji... Iz ZZD-a, na čiju je inicijativu ovaj slučaj i razmotren, dekodiraju povratak prava članovima kluba, te pozivaju sve Dinamovce da se učlane u klub i svoja prava uskoro i počnu konzumirati.