HRVATSKA TO PREDOBRO ZNA

Slovenski rukometaši nakon još jedne bolne lekcije objasnili zašto su Francuzi uvijek tako moćni

08.01.2019 u 08:33

Bionic
Reading

Slovenci su i u drugoj pripremnoj utakmici protiv Francuza u Rouenu doživjeli uvjerljiv poraz (21:29) iako je u ponedjeljak dojam bio nešto bolji

Francuzi su svjetski prvaci, a iako će im nedostajati Nikola Karabatić, u susretima protiv Slovenije pokazali su da su i dalje strašno jaki i među favoritima za zlatno odličje.

U prvoj utakmici svladali su naše susjede 34:25, ali pojedini igrači u Sloveniji imali su uoči susreta želučane tegobe. No u novom ogledu nije bilo alibija – Francuska je jednostavno bolja.

Slovenija se držala 45 minuta, a onda su svjetski prvaci ubacili u brzinu više, zatvorili prilaze golu i došli do pobjede od osam razlike - 29:21.

Poslije utakmice slovenski rukometaši isticali su što je presudilo, a kada su u pitanju Francuzi svi znamo da su oni uvijek fizički najmoćniji na natjecanjima.

  • +15
SP u rukometu, Hrvatska - Slovenija, utakmica za brončanu medalju Izvor: Cropix / Autor: Ante Čizmić

'Francuzi su nas dobili na snagu. Dobro smo se držali, ali uslijedilo je na kraju crnih pet minuta pa su nas razbili u kontrama', rekao je Urh Kastelic.

'Nije bilo dobro, prvo poluvrijeme je išlo, ali je došao pad. To je realnost, Francuzi su od nas bolje pripremljeniji dvije razine', jasan je bio Blaž Blagotinšek.

Francuska: Gerard (6 obrana), Dumoulin (7); Remili 2, Nyokas 1, Lagarde 1, Mem 4, Tournat, Gerard, Mahe 2, Grebille 2, Abalo 4, Sorhaindo, Guigou 5 (4), L. Karabatić 3, Fabregas 1, Claire 2, Dipanda, Porte 1, Caucheteux 1

Slovenija: Kastelic (6 obrana), Ferlin (7); Blagotinšek 2, Verdinek, Henigman 2, Kavtičnik 1, Janc 3, (2), Bombač 4, Mačkovšek 2