IMPRESIVNE BROJKE

Slovenski as je ponajbolji igrač Europske lige!

14.05.2014 u 18:03

Bionic
Reading

Kada se pogleda učinak igrača koji su odigrali barem osam utakmica Europske lige ove sezone, gotovo na samom vrhu stoji Kevin Kampl, slovenski reprezentativac i 'desetka' momčadi Red Bulla iz Salzburga

Iako će se danas u finalu sudariti momčadi Benfice i Seville, vjerojatno najveće pozitivno iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Europske lige, a možda i cijele europske sezone, momčad je Red Bulla iz Salzburga, koja je prvo odlično odigrala grupni dio natjecanja, da bi nakon toga i pomela nizozemski Ajax. U dvije utakmice protiv Basela, bili su uglavnom bolja momčad na terenu, ali na kraju nekoliko nespretnosti i manjak sreće udaljili su ih od prolaska dalje.

Međutim, ako je vjerovati cijenjenom portalu WhoScored, njihova su dva igrača najbolje ocijenjeni igrači ovog natjecanja (ako računamo one koji su odigrali barem 50% utakmica), a to su – Sadio Mane te slovenski reprezentativac Kevin Kampl. On je ove sezone također ove sezone u svim natjecanjima podijelio nevjerojatnih 27 asistencija.

Za njegove su usluge pokazali interesa mnogi klubovi, a ako možemo vjerovati portalu transfermarkt, najviše šanse za njegov potpis ima Bayer iz Leverkusena.