DOČEKANI KAO HEROJI

Slovencima naklon navijača i političkog vrha

26.06.2010 u 11:31

Bionic
Reading

Slovenska nogometna reprezentacija vratila se u 'deželu', a iako su ispali već u skupini, dojam koji su ostavili natjerao je Slovence da im se oduže na najljepši način

Iako su minutu ili dvije bili sudionici osmine finala, kasniji rasplet u kojem su se u završnicu progurali Amerikanci, Slovence je sasvim sigurno dodatno šokirao. No iako tužni zbog takvog raspleta, igrači Matjaža Keka u ljubljanskoj zračnoj luci Brnik imali su lijep doček. Tamo ih je dočekalo oko 2.000 navijača, a potom se društvo preselilo na Prešernov trg u Ljubljani.

Reprezentativcima su se obratili i predsjednik Danilo Turk te premijer Borut Pahor, a nakon toga navijačima članovi reprezentacije.

'Ponosni smo na naš uspjeh u Južnoafričkoj Republici, ali prije svega, što smo za vrijeme SP-a ujedinili cijelu Sloveniju. Hvala navijačima na lijepom prijemu po povratku u domovinu', rekao je kapetan slovenske reprezentacije Robert Koren.

Izbornik Matjaž Kek dodao je: 'Zahvalio bih se svim svojim igračima i našim navijačima na pozitivnoj energiji', a Dalibor Stevanović poentirao je za kraj: 'Za četiri godine opet smo na SP-u.'