DRAGIĆ ILI BRYANT?

Slovenac za povijest; ovo nisu uspjeli Dražen, Kukoč, Divac…

10.02.2014 u 15:09

Bionic
Reading

Slovenski reprezentativac Goran Dragić ove sezone u dresu Phoenix Sunsa igra u životnoj formi, a uz malo sreće, možda zaigra i na svom prvom All-Staru – ali u startnoj petorci!

Nema puno playmakera u NBA ligi koji se mogu pohvaliti prosjekom od minimalno 20 koševa i šest asistencija (uz to ima 3,5 skoka, 1,3 ukrade lopte i više od 50 posto šuta iz igre!), a takvim učinkom 27-godišnji Dragić istaknuo je i kandidaturu za nastup u All-Staru.

Otprije je poznato kako su navijači u startu petorku Zapada izabrali sljedeće igrače: Stephen Curry (Golden State Warriors, Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), Kevin Durant (Oklahoma City Thunder), Blake Griffin (Los Angeles Clippers) i Kevin Love (Minnesota Timberwolves). Međutim, poznato je kako je zvijezda Lakersa Kobe Bryant već dulje ozlijeđen i najavio je da neće zaigrati 16. veljače na spektaklu u New Orleansu.

Po pravilima NBA, njegovu zamjenu bira komesar NBA lige, a odnedavno tu funkcija obnaša Adam Silver koji je naslijedio legendarnog Davida Sterna. Tu treba naglasiti kako pravila nalažu da zamjena NE SMIJE biti s popisa preostalih sedam igrača (pričuva) koje su izabrali treneri svih 30 momčadi.

S obzirom na to da su među pričuvama Zapada, kada su braniči u pitanju, NBA zvijezde kao što su Chris Paul (Los Angeles Clippers), James Harden (Houston Rockets), Tony Parker (San Antonio Spurs) i Damian Lillard (Portland Trail Blazers) jasno je kako se sjajnom Slovencu Dragiću sve otvorilo da zaigra u startnoj petorci Zapada na All-Staru. Ako se gledaju brojke, nitko od preostalih braniča sa Zapada ne bi smio biti ispred Dragića koji igra u životnoj formi i čiji Phoenix Sunsi trenutačno drže šestu poziciju u Zapadnoj konferenciji. Ako se ovakav rasplet dogodi, Dragić će ući u povijest kao prvi Slovenac na All-Staru te prvi košarkaš s prostora bivše Jugoslavije koji je uvršten u startnu petorku.

Kako bi čitatelji koji površno prate NBA ligu stekli dojam koliko je teško izboriti svoje mjesto na All-Staru, govori i podatak kako na tom spektaklu nikada nisu zaigrali naši Dražen Petrović, Toni Kukoč, Dino Rađa… Od igrača iz bivše države do All-Stara su došli jedino Vlade Divac i Predrag Stojaković.

Ako Adam Silver izabere Dragića (vjerojatno će lobirati i Dragićev trener Jeff Hornacek), možemo zaključiti da se čuda ipak događaju, zar ne.