PRIPREME ZA BRAZIL

Slavonac Vida o stravičnoj poplavi: Svi ćemo pomoći!

19.05.2014 u 11:20

  • +8

Slavonski Brod, poplava

Izvor: tportal.hr / Autor: Montaža: Cropix/pixsell

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Domagoj Vida, koji 'kruh' zarađuje u Ukrajini, točnije u kijevskom Dinamu, na putu je prema Hrvatskoj i s velikom pozornošću prati sve što se događa u poplavljenim područjima. Prije odlaska na pripreme s reprezentacijom u Bad Tatzmansdorf, Vida će, naravno, posjetiti rodnu Slavoniju

Domagoj Vida jedan je od Slavonaca u dresu reprezentacije. A zna se da su nogometaši, posebice ovi koji igraju u inozemstvu, široke ruke i da ne štede novac kada treba pomoći najugroženijima. Slavonija je pod vodom, brojni su stanovnici s ugroženih područja preseljeni na sigurno i sasvim sigurno svaka je pomoć dobrodošla.

'Strašno je to što se dogodilo. I dok sam bio u Kijevu, pratio sam preko portala razvoj situacije, ali sada (op. a., u ponedjeljak) se vraćam kući te ću na licu mjesta vidjeti što i kako mogu pomoći. Baš je sa mnom u društvu Eduardo da Silva pa razmišljamo što napraviti da pomognemo tim ljudima', rekao je Vida, koji je na početku karijere igrao po slavonskim klubovima, Jedinstvu iz Donjeg Miholjca, a potom i Osijeku.

Kaže Vida, da bez obzira na to što njegov Miholjac nije ugrožen, suosjeća sa žrtvama poplave.

'Meni i mojima šteta nije nikakva, ali kada znam kako se u zadnje vrijeme teže živi, jasno je da će ovakva katastrofa dodatno otežati život u Slavoniji. Mnogi su moji prijatelji već otišli u pomoć na ugrožena područja i svima ćemo i dalje pomagati. Znam da je situacija teška, ali se nadam da će se smiriti i da će se što prije život vratiti u normalu', zaključio je ovaj tužniji dio priče Domagoj Vida.

Puno ljepši je ovaj što se Vidina nogometa tiče. Prije nekoliko dana, s Dinamom je uzeo ukrajinski kup pobijedivši u finalu sa 2:1 Šahtar naših Eduarda i Srne. Vida je bio najzaslužniji za taj uspjeh Dinama, jer 'je asistirao' Kučeri za autogol, a potom je zabio i za 2:0.

'Je, prekrasan osjećaj je bio zabiti gol(ove), ali još je važnije to što smo pobijedili Šahtar te prekinuli njegovu dominaciju, a u Kijev smo, mislim nakon sedam godina, donijeli kup.'

Pred Vama je nastup na SP-u u Brazilu, a onda i povratak u Ukrajinu? Imate ugovor s Dinamom, ali situacija u Ukrajini nije idealna?

'Idemo se pripremiti za SP i onda napraviti najviše što možemo i znamo u Brazilu. Što se Dinama tiče, ugovor imam, zasad ne razmišljam o promjeni sredine, ali nikad se ne zna što donosi budućnost. Inače, situacija u Ukrajini, barem kod nas u Kijevu nije opasna, kakva je recimo kod Eduarda i Srne u Donjecku. Nadam se da će se situacija i kod njih primiriti te da neće biti ratnih zbivanja. Ispada da mi nogometaši više ne možemo razmišljati samo o sportu', zaključio je Domagoj Vida kojeg muči ozljeda zadnje lože, ali pred njim je dovoljno vremena da se oporavi.