OTKRIVENO

Slavna F1 momčad potpuno promijenila izgled bolida!

23.01.2014 u 11:37

Bionic
Reading

Nakon Force Indije i Williams je putem interneta predstavio svoj novi F1 bolid, koji je za razliku od prošlogodišnjeg potpuno plavi...

Momčad za koju će nastupati Finac Valtteri Bottas te iskusni Brazilac Felipe Massa druga je pokazala svijetu kako će izgledati stroj s kojim će se natjecati u 2014. godini. Zanimljiva je boja FW36 bolida, potpuno plava, nekarakteristična za ovu momčad koja je posljednjih godina imala plavo-bijele bolide, kao i u šampionskoj eri početkom devedesetih. Novina je i nos koji se sužava prema dnu, kako nalažu nova tehnička pravila.

Williams je također promijenio i opskrbljivača motora te će ove godine koristiti Mercedesove, umjesto prošlogodišnjih Renaultovih.

'Imamo nove turbo motore i bolidi će trebati više hlađenja. Tu su i neke velike promjene, poput nosa koji je niži i neravniji. Vjerujem da ćemo biti bliže vrhu nego prošle godine. Želimo imati odličnu sezonu,' poručio je tehnički direktor Pat Symonds, a momčad je spremna za početak testiranja sljedeći tjedan u Jerezu.