IGRAČI PODBACILI

Slavia lako s Hajdukom, tribine briljirale

13.02.2011 u 17:03

Bionic
Reading

Savršeno je protjecao vikend u kojemu Hajduk slavi 100. rođendan dok se fokus zbivanja nije okrenuo na nogomet. U spektakularnoj atmosferi krcatog Poljuda Slavija je slavila rezultatom 2:0 i upozorila na slabosti bijelih

Torcida i ostatak publike su utakmicu odradili za ocjenu 10. Prštale su koreografije, među kojima i ona početna kojom su okićene sve poljudske tribine uz natpise Hajduk i 100 preko sjevera i istoka. Izdržala je Torcida u velikom stilu čitavu utakmicu, ali nije im bilo lako.

S terena, naime, poticaji nisu dolazili. Poraz od renomiranih Čeha lakše bi se dao probaviti da je riječ o 'običnoj' prijateljskoj utakmici, ili barem o moćnom sastavu. Međutim, jasno je da su igrači i stožer svim silama željeli navijačima pokloniti pobjedu, a Slavia je trenutno samo bod iznad faze ispadanja iz prve češke lige.

Hajduk je trkački parirao, ali u završnoj fazi nedostajalo je ideja i češki vratar veći dio dvoboja mogao je slobodno uživati u spektaklu na tribinama. Tragičar je bio Anas Sharbini koji je na isteku prvog dijela zapucao dvije sjajne prilike od kojih je barem jednu morao pretvoriti u ludu proslavu koja bi uslijedila.

Slavia se pokazala kao konkretnija momčad koja zna što hoće i do pobjede su zapravo došli rutinski. Mrežu iznimno nesigurnog Subašića načeo je u 26. minuti kapetan Slavije Kisel koji je sa 20 metara školski pogodio preko živog zida, a 'presuda' je došla u 68. minuti kada je Milutinovič s ruba kaznenog prostora loptu efektno zakucao u mrežu bijelih. Pogodili su Česi i gredu, Hajduk nema za čime žaliti.

Prvih 10 minuta odigrao je i Senijad Ibričić koji se tako sa stilom, uz ovacije naravno, oprostio od svog donedavnog kluba, a simbolično je s brojem 10 ušao Dinko Trebotić. U sjajnu atmosferu idealno se uklopilo i stotinjak Slavijinih navijača. I oni su pripremili i podigli koreografiju kojom su čestitali rođendan Hajduku. Torcida je pljeskala golovima Čeha, bratska atmosfera ostala je netaknuta.

Hajduk je i pri proslavi 70. rođendana poražen od Slavije, ponovno je učitelj nadmašio učenika. Ovaj vikend dugo će se pamtiti, ali prigodna utakmica nije se uklopila u dalmatinsko navijačko blještavilo. Pred Goranom Vučevićem je puno posla.

Svi prisutni ostali su dočekati 100. minutu koja je obilježena novim vatrometom, gromoglasnom pjesmom i velikim navijačkim klimaksom uz pjesmu 'Dalmacijo'.

Najveća koreografija u Hrvata