OKRŠAJ U KOPRIVNICI

Slaven traži bijeg s dna, Hajduk osvetu za prošlu sezonu!

19.10.2014 u 11:22

Bionic
Reading

Slaven Belupo u drugoj nedjeljnoj utakmici 12. kola MAXtv Prve lige protiv Hajduka (Arenasport3, 19h) traži pobjedu kojom bi konačno konkurenciji prepustio dno ljestvice

Posljednje mjesto Slavena na ljestvici može bit varljivo. S nedjeljnom pobjedom bi skočili čak na sedmo mjesto, a njihova forma je obećavajuća. Nakon što su ovdje osvojili bod protiv Dinama, isto su ponovili i po prvi put u gostima kod Zagreba. Kod kuće uopće nisu loši, u pet nastupa su poraženi samo jednom.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

'Zbog našeg plasmana na ljestvici bodovi su nam jako potrebni, iako je Hajduk vrlo kvalitetna ekipa i lagani favorit. Cijenimo Splićane, ali mi idemo na pobjedu. Vidljivo je prema posljednjim rezultatima da se naša momčad diže i uvjeren sam da ćemo uz podršku navijača doći do željenog rezultata,' istaknuo je trener Elvis Scoria i nastavio:

'Jedva čekamo ogled sa Splićanima i ne zanima nas tko će im nedostajati. Razmišljamo samo o našoj igri i naravno pozitivnom rezultatu. Imamo plan kako ćemo igrati, dobro smo iskoristili prvenstvenu stanku i to ćemo pokazati na travnjaku.'

Njemu će i dalje nedostajati ozlijeđeni Gregurina i Parlov, no to nije problem koji bi mu zadavao preveliku glavobolju. Puno važnija činjenica je da se Ozobić diže u formi, sve bolji su Mirić i Cesarec. Upravo je ta ofenzivna komponenta nedostajala u prvim susretima.

Hajduk nikako da se pokrene. Nakon ohrabrujuće pobjede u Puli, protiv Rijeke su osvojili tek bod. Iako Riječani u ovom trenu izgledaju bolje, Splićani su na 'domaćinstvu' u Dugopolju htjeli pobjedu. Krenuli su agresivno s presingom po cijelom terenu, čak imali i vodstvo, no na kraju mogu biti sretni i tim jednim bodom.

Uoči Koprivnice novi problemi. Većina ekipa se konsolidirala tijekom ove stanke, Hajduk je ostao bez nekoliko igrača. Gotala nema zbog kartona, različite zdravstvene probleme imaju Mezga, Vršajević, Maglica i Milić. Pet prvotimaca kojima se umalo priključio Kouassi, no on je ipak sjeo u autobus za Koprivnicu.

'Uzeli smo Prskala iz B-momčadi i moguće je da bude u početnoj postavi,' otkrio je Tudor novo napadačko rješenje.

Na Uzbeka Timu se očito ne računa, Milevski lovi formu u drugoj ekipi, pa je mladom Prskalu očito svanulo. On još nema službenog nastupa za Hajduk, a po profilu je onaj klasični 'gol-igrač'. Teško mu je pronaći neku posebnu odliku, no često se nađe u prilici za gol i više-manje to uspješno realizira. Pitanje je hoće li tu formu iz juniorske, odnosno B ekipe prenijeti i na prvoligašku scenu.

'Imat ćemo dobru momčad za Koprivnicu, bez brige budite,' dodao je Tudor kako vjeruje svojim igračima.

Vezni red je kompletan i tu ne bi smjelo biti problema, stoperske pozicije također, na bekovskima će biti alternative Mikanović i Jozinović. Sve u svemu nije najbolje što Hajduk ima, ali sasvim dovoljno da u Koprivnici bude barem mali favorit.

Ne treba zaboraviti ni poseban motiv Splićana na ovom stadionu. U posljednja dva susreta ih je sudac Matoc bio oštetio, a svi se vjerojatno sjećaju farse kada je na zadnjoj utakmici tražio zaštitare da odvedu trenera Tudora s travnjaka.

'Zaboravio sam što se događalo prošle sezone,' nije htio javno Tudor dolijevati ulje na vatru.

Za sve koji u novoj sezoni žele uživati u još više sportskih sadržaja, tu su MAXtv Sportski paket i Sportski plus paket.