UOČI VAŽNOG DVOBOJA

Slaven Bilić progovorio o svojoj mogućoj smjeni

30.03.2017 u 14:18

Bionic
Reading

Slaven Bilić održao je konferenciju za medije uoči subotnjeg gostovanja njegove momčadi kod Hull Cityja, momčadi koja se bori za očuvanje premierligaškog statusa

West Ham u taj dvoboj ulazi sa 12. mjesta i 33 boda, odnosno devet više od Hulla koji je na 18. mjestu, u zoni ispadanja. Bilićeva momčad u tu utakmicu donosi niz od tri uzastopna ligaška poraza, a West Ham na desetu ovosezonsku pobjedu čeka od 4. veljače i gostovanja kod Southamptona na kojem je londonski klub slavio sa 3:1.

West Ham će protiv Hulla biti osnažen povratkom kapetana Marka Noblea koji je propustio dvoboj protiv Leicester Cityja nakon što se ozlijedio dva kola prije u srazu s Chelseajem, a stanje pogoršao tijekom gostovanja kod Bournemoutha.

'Noble nije nastupao, ali je trenirao i vraća se u momčad', najavio je Bilić koji ni za utakmicu s Hullom neće na raspolaganju imati veznjaka Michaila Antonija koji je s devet pogodaka najbolji klupski strijelac.

Nakon četveromjesečne stanke zbog ozljede leđa treninzima se vratio senegalski napadač Diafra Sakho. Brojne ozljede u momčadi kumovale su lošim ovosezonskim rezultatima West Hama koji je prošle sezone, nakon senzacionalnog prvaka Leicester Cityja, bio drugo najugodnije iznenađenje engleskog prvenstva.

Zbog loših rezultata počele su i medijske špekulacije o mogućoj smjeni Slavena Bilića sa menadžerske pozicije. Igrači su čvrsto stali uz bivšeg izbornika hrvatske reprezentacije, ali u nekim se medijima pojavila informacija kako će na kraju sezone Bilić biti zamijenjen nekadašnjim nizozemskim reprezentativnim braničem Jaapom Stamom koji s uspjehom vodi Reading prema doigravanju za plasman u Premier ligu.

'Miran sam, još uvijek imam posla s West Hamom. Još sam uvijek vrlo motiviran', odgovorio je Bilić na pitanje o mogućoj smjeni.