KOBAN PO 'VELIKE'

Slaven Bilić o penalu za City i 'nesretnom' remiju

24.01.2016 u 11:03

Bionic
Reading

Nogometaši West Hama dvaput su vodili protiv Manchester Cityja, ali je momčad Slavena Bilića pred svojim navijačima na kraju osvojila jedan bod odigravši 2:2 protiv drugoplasirane momčadi engleskog prvenstva

Već u 53. sekundi dvoboja Enner Valencia postigao je vodeći pogodak za West Ham nakon što se Kouyate prošetao kroz obranu 'građana' ubacio na desetak metara, gdje je potpuno neometani ekvadorski napadač natrčao na loptu i lakoćom svladao Harta. No, 'čekićari' su imali prednost samo do devete minute kada su gosti izjednačili. Sergio Agüero je izborio i realizirao najstrožu kaznu.

'Meni se s moje pozicije taj start nije činio kao prekršaj, ali istina je da sam stajao jako, jako daleko', rekao je Slaven Bilić za BBC.

Do nove prednosti West Ham je stigao u 56. minuti kad je dugačkim ubacivanjem iz auta Antonio pronašao Valenciju koji se ubacio ispred svog čuvara i iz neposredne blizine po drugi put svladao nemoćnog Harta. Konačnih 2:2 u 81. minuti postavio je svojim drugim pogotkom Aguero, iskoristivši nespretnost i neodlučnost West Hamovih obrambenih igrača.

Nikica Jelavić je u momčadi Slavena Bilića odigrao završnicu utakmice, nakon što je u 87. minuti zamijenio dvostrukog strijelca Valenciju.

'Bila je to sjajna utakmica. Ponosan sam i na svoju momčad ali i i na Manchester City. Jednostavno, bilo je svega - četiri gola, pregršt prilika, žuti kartoni, jedanaesterac... Mi smo se dobro branili i stvorili puno prilika, na kraju smo pogodili i stativu, ali i oni su gađali okvir gola dvaput', rekao je Bilić te dodao.

'Igrači su na kraju bili i razočarani, ali rekao sam im da ne bi trebali biti. Ako ste razoračarani remijem protiv Manchester Cityja, onda znate da ste stvarno dobri'.