Nadareni golman

Slaven Bilić i WBA pripremili čak pet milijuna eura za Hrvata koji je razočaran napustio Hajduk, a dokazao se u hit momčadi HT Prve lige

12.08.2020 u 10:30

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatski trener Slaven Bilić u dramatičnoj završnici Championshipa odveo West Bromwich Albion do elitne Premier ligu odmah su se bacili na pojačanja, a na listi želja su i neki hrvatski igrači

Tako su engleski mediji doznali kako Slaven Bilić želi u West Bromwich Albion dovesti nadarenog golmana Ivu Grbića, nogometaša zagrebačke Lokomotive, hit momčadi HT Prve lige koja je stigla do drugog mjesta i kvalifikacija za Ligu prvaka.

Kao vrhunski poznavatelj nogometa, kojem ništa ne može promaknuti, Bilić je dobro upoznat u Grbićeve jer je stasao u mlađim kategorijama Hajduka.

Ukratko, 195 cm visoki Splićanin Grbić u Hajduku je prošao sve selekcije, a skupio je i sedam nastupa za seniorsku momčad. No, prije dvije godine očito razočaran jer nije dobio pravu priliku otišao je iz Hajduka te je ubrzo postao prvi golman zagrebačke Lokomotive. Uz to treba reći kako je prošao sve mlade selekcije hrvatske reprezentacije i dobro je poznat svim igračima. Svi su govorili kako je 'čudo od diteta', ali u Hajduku za njega nije bilo mjesta.

Prema mišljenju stručnjaka upravo je Grbić bio jedna od važnijih karika na putu do drugog mjesta na ljestvici, a mnogi su uvjereni kako je ovaj 24-godišnji golman sjajnih fizičkih predispozicija predodređen da uskoro stane na gol seniorske hrvatske reprezentacije.

Kako pišu britanski mediji, a doznaje Birmingham Mail za očekivati je kako bi Lokomotiva na Grbiću mogla jako dobro zaraditi. Spominje se odšteta od pet milijuna eura kako bi WBA navodno bio spreman platiti.