LOV NA TURSKI NASLOV

Slaven Bilić dovodi zlatnu kopačku izgubljenog sjaja?

13.12.2014 u 12:03

Bionic
Reading

Fernando Torres je jedna od najteže čitljivih nogometnih priča proteklog desetljeća. Od statusa jednog od najboljih napadača svijeta i Zlatne kopačke +španjolskih nogometnih imperatora' naglo je postao nesiguran napadač kojega muči i realizacija klasičnih zicera. Karijera mu je na velikoj stranputici, ali hrvatski trener pamti što je popularni 'El Nino' nekada mogao i želi ponovno razbuditi njegov nogometni genij

Torres je od prelaska iz Liverpoola u Chelsea uglavnom na nizbrdici svoje karijere, a nije mu pomogla niti posudba iz Chelseaja u Milan gdje mu se nudila prilika za minutažom i novim dokazivanjem u vrhunskom nogometu. U dresu Milana odigrao je deset prvenstvenih dvoboja i zabio jedan gol, što ga je gotovo zabetoniralo na klupu za rezerve i nagnalo trenera Inzaghija da Torresa pokuša vratiti kolegi Mourinhu već ove zime.

Na Stamford Bridgeu Torresa još uvijek, logično jer bez njega jurišaju prema naslovu, ne trebaju i nema sumnje da će ga brzo pokušati proslijediti nekome za vrlo razumnu odštetu. Neki smatraju da bi mogao otići i besplatno.

Tu se otvara prilika Slavenu Biliću, koji je s Bešiktašem u lovu na naslov turskog prvaka. Bivši hrvatski izbornik i sadašnjeg je prvog napadača Dembu Bu kupio iz Chelseaja a, prenose turski mediji, zainteresiran je i za usluge Toressa koji je tek napunio 30 godina i može još puno dati poslodavcu koji uspije razbuditi njegov neosporno raskošan talent. Torres je skup igrač i po pitanju ovog dogovora sigurno bi morao pristati na osjetno manju plaću, no ako se taj uvjet zadovolji Bilić bi mogao naći potencijalno sjajan dodatak ekipi koja će ovoga proljeća hvatati prvi naslov prvaka nakon šest godina.

Neobična priča o nogometnom biseru koji je odjednom izgubio sjaj