SUPERSPORT HNL - 21. KOLO

Slaven Belupo lakoćom pobijedio Rudeš, 'bomba' Štrkalja vrijedna pažnje

03.02.2024 u 16:44

Bionic
Reading

U prvoj utakmici subotnjeg programa 21. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, Slaven Belupo lakoćom je pobijedio Rudeš 4:0. Zagrebačka momčad tako je ostala prikovana za dno tablice, sa samo četiri boda.

Pogotke su postigli Ivan Lepinjica (39), Tomislav Štrkalj (49, 63) i Benedik Mioč (72).

Gosti iz Zagreba bili su ravnopravni suparnik samo u prvih pola sata dvoboja, a onda je do izražaja došla veća kvaliteta domaćeg sastava.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Slaven je do prednosti stigao u 39. minuti, Šakota i Štefulj odlično su kombinirali na lijevom krilu, Štefulj je potom probio stranu i poslao prizemnu povratnu loptu u srce kaznenog prostora gdje je natrčao Lepinjica i preciznim udarcem svladao Markovića.

Gol Lepinjice za 1:0 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Pitanje pobjednika praktički je bilo riješeno odmah početkom nastavka kada je Štrkalj uz poptiličnu pomoć gostujućeg vratara Markovića pogodio za 2:0.

Gosti nisu dobro očistili ubačaj u svoj kazneni prostor, lopta se odbila do Štrkalja koji se odlučio na udarac sa 20-ak metara, iako je bio jak taj je udarac išao po sredini vrata, no Markoviću je prošao kroz ruke.

Štrkaljeva 'bomba' za 2:0 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Štrkalj je zabio i treći gol za Slaven Belupo Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Potom je proradila i veza između Štrkalja i kapetana Mioča koji su bili u ulogama strijelca i asistenta kako kod trećeg tako i kod četvrtog gola. Prvo je u 63. minuti loptu na lijevoj strani dobio Mioč i uputio centaršut na prvu vratnicu, tamo je Caimacov bio blokiran, ali lopta se odbila do Štrkalja koji je pospremio odbijanac u mrežu.

  • +12
Slaven Belupo - Rudeš (21. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

U 72. minuti je, pak, Štrkalj izbačen na lijevom krilu, a napadač domaćih vidio je utrčavanje Mioča te ga pogodio u glavu na petercu odakle ovaj nije mogao promašiti.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Više infromacija pronađite OVDJE.