DRUGA STRANA IGARA

Slao zločeste 'tvitove' olimpijcu pa ga uhitili

31.07.2012 u 10:21

Bionic
Reading

Britanska policija uhitila je neimenovanog tinejdžera koji je slao zločeste poruke preko Twittera britanskom skakaču u vodu Tomu Daleyju

Tom Daley britanski je skakač u vodu koji nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu, a prije godinu dana preminuo mu je otac koji je izgubio borbu s rakom. Prije Igara mladi 18-godišnji Daley je kazao medijima kako želi osvojiti medalju 'za sebe i oca'. No, u ponedjeljak je završio na četvrtom mjestu na 10-metarskoj skakaonici.

Nakon relativnog neuspjeha Daley je na svom Twitter profilu napisao – 'nakon što sam dao sve od sebe, razni idioti vam šalju ovakve poruke', vrativši 'tvit' jednom korisniku koji je napisao – 'razočarao si svog oca i nadam se da si svjestan toga'.

Britanska policija objavila je u utorak ujutro kako su uhitili 17-godišnjaka 'zbog sumnje za širenje zlobnih komentara' objavljenih na Twitter profilu Toma Daleyja. Iz policije su kazali kako je mladić uhićen u gradiću Weymouthu.

U Britaniji se zbog poruka na Twitteru koje su uvredljive, zločeste i neprimjerene može podignuti optužnica protiv onog tko ih piše.