NOVI SKANDAL U FIFI

Skupocjeni satovi dočekali čelnike saveza u brazilskim hotelima!

15.09.2014 u 12:25

Bionic
Reading

Nakon što su posljednjih godina čelni ljudi svjetske nogometne organizacije Fife na udaru zbog primanja mita, očito su sada i oni odlučili - barem prividno - riješiti se te pošasti odnosno negativne slike

Prema napisima otočkih medija, za vrijeme SP-a u Brazilu, domaćini su prvom čovjeku Fife Seppu Blatteru i čelnicima 26 nogometnih saveza poklonili satove u vrijednosti od gotovo 25.000 američkih dolara. Čelnike saveza po dolasku u hotelske sobe dočekao je vrijedan poklon, ali sada su u etičkom povjerenstvu Fife odlučili prekinuti s tom 'tradicijom'.

Brazilski mediji prenose da je Fifa potvrdila kako je 26 čelnika, s time da se nijedno ime ne spominje među onima koji su poklon dobili, pa tako ni predsjednika HNS-a Davora Šukera, poklone rado primilo, ali mimo Fifina dopuštenja.

No, prema pisanju Sunday Timesa, sve bi možda ostalo zataškano da predsjednik Nogometnog saveza SAD-a Sunil Gulati nije odlučio vratiti sat i prijaviti sve etičkom povjerenstvu Fife. Isti izvor navodi da su uz Gulatija još dvojica 'nagrađenih' - prijavili 'poklone'.

Podsjetimo, 2012., Fifa je prihvatila etički kodeks prema kojem njezini članovi više ne smiju primati skupocjene poklone. Tek eventualno nekakve simbolične.