VRHUNSKI GOLMAN

Skromni i iskreni Kuzmanović poslao jasnu poruku hrvatskoj javnosti: Tko zna...

24.01.2024 u 22:44

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija svladala je za oproštaj od EURA u Koelnu domaćina Njemačku s 30-24 (13-14). Junak pobjede bio je hrvatski vratar Dominik Kuzmanović s čak 22 obrane i nadrealnih 48 posto uspješnosti.

Od izbornika Gorana Perkovca preko suigrača svi u izjavama naglašavaju njegov doprinos te mu predviđaju veliku rukometnu karijeru. On je s obje noge na tlu, smiren i ponizan. Evo što je rekao nakon svoje najbolje utakmice u karijeri:

'Dobro sam se osjećao, to se vidjelo. Europsko prvenstvo je jako dobro krenulo, tako je i završilo. Turnir smo počeli i završili s najboljim utakmicama. Mislim da je ovo dobar zalog za budućnost, ali sada moramo vidjeti gdje smo griješili'. rekao je Kuzmanović i dodao:

'U ovoj utakmici nije bilo rezultatskog značaja, što nam je možda i olakšalo igranje i posao. Ali mi smo stalno davali sve od sebe. Nešto nije valjalo tijekom turnira, no večeras se sve poklopilo baš kao i protiv Španjolske', rekao je igrač utakmice koji se osvrnuo i na utakmicu s Islandom:

  • +28
EP u rukometu: Njemačka - Hrvatska, 24.1.2024. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

'Tko zna što bi bilo da smo pobijedili Island i kako bi to izgledalo danas. Mislim da nema smisla sada pričati o tome. Polufinale je trebalo zaslužiti, a mi to nismo. Vjerujem da će se u budućnosti stvari promijeniti. Ja sam optimističan. Već smo rekli da imamo sjajne igrače, uštimat ćemo se na kvalifikacije za Olimpijske igre jer samo tako možemo ići naprijed', zaključio je Dominik Kuzmanović.

Standings provided by Sofascore