rođena zvijezda

Skromni Dario Šarić svojim je izjavama oduševio Amerikance

13.03.2017 u 10:01

Bionic
Reading

Dario je sredio Lakerse usred Los Angelesa. Zabio im je 29 koševa (rekord karijere!) u pobjedi njegovih Sixersa 118:116. No euforija ga nije ponijela ni nakon sjajno odigrane utakmice...

'Bilo mi je ovo prvi put da igram u ovoj velikoj dvorani protiv legendarnih Lakersa', kazao je Dario Šarić nakon utakmice u kojoj je uz 29 koševa imao sedam skokova te pet asistencija, dvije ukradene lopte i blokadu. Svoju košarkašku svestranost Dario usavršava iz utakmice u utakmicu, a pobjeda protiv Lakersa jedna mu je od dražih.

>> Šarićeva utakmica karijere pred očima svog najvećeg idola Magica Johnsona

'Imao sam priliku pobijediti Lakerse u njihovoj dvorani i to mi je jako puno značilo. Znate, gledao sam snimke Kobea Bryanta i Magica Johnsona i presretan sam što sam dobio priliku igrati pred njihovim navijačima', rekao je Dario i zaključio:

'A još sam sretniji zbog svoje igre!'

Dodajmo kako je Šarićev učinak u sedam utakmica koje je Philadelphia odigrala u ožujku sljdeći: 19.6 koševa, 7.3 skoka, 4 asistencije, uz šut iz igre 45,9 %, a za tricu 40 %. Dovoljno za titulu rookieja godine...

I dok je Dario Šarić završavao razgovor, u kadar je uletio Joel Embiid, njegov suigrač iz Sixersa, ali i najveći konkurent za osvajanje nagrade za rookieja godine. Embiid, koji je zbog ozljede završio sezonu i tako ostao bez te titule, zagrlio je Darija i u mikrofon glasno poručio:

'On je rookie godine!, kazao je Emiid koji je do ozljede bio najizgledniji kandidat za Novaka godine, s obzirom na prosjek od 20.2 koša, 7.8 skokova, 2.1 asistencije i 2.5 blokada po utakmici.

Dario se nije dao zbuniti i mirno je nastavio:

'Rookie godine? Obojica smo iz Philadelphije, ne zanima me to... Ako se mene pita, Embiid je najbolji ove sezone - igrao je nevjerojatno', zaključio je skromno Šarić i oduševio Amerikance.

Potom je Dario u razgovoru CroatianSports.com otkrio osjeća li pritisak zbog toga što bi mogao biti izabran za najboljeg novaka godine u NBA ligi:

'Ne osjećam pritisak, ne želim se zamarati time, ne treba mi taj teret na leđima. Lijepo je kad si u konkurenciji za takvu nagradu, ali ne razmišljam o tome', skromno kaže Dario Šarić i otkriva koja je najveća razlika između europske i NBA košarke:

'Igra se puno brže nego što sam bio navikao u Europi. Ovdje je sve na brzinu, učiniti sve što brže i efektnije. Navijači to žele, zato gledaju i uživaju u košarci.'

A koliki mu je teret činjenica da je rodom iz Šibenika, grada Dražena Petrovića?

Dario Šarić Autor: Youtube

'Svima je jasno to koliko je Dražen bio značajan za hrvatsku i europsku košarku, za Šibenik, Hrvatsku... Za sve europske košarkaše koji su došli u NBA ligu nakon njega. Jasno, Dražen je jedan od mojih idola. Ponosan sam na činjenicu da sam iz Šibenika kao i on, ali ne želim da me uspoređuju s njime. Izabrao sam svoj put, pokušavam igrati i razvijati se ne kopirajući nikoga. No Dražen je bio velika zvijezda, puno je učinio za Hrvatsku i košarku općenito, a da bi se dostiglo ono što je on učinio, treba puno rada i odricanja', otkrio je Dario i za kraj ostavio svoje razmišljanje o hrvatskoj reprezentaciji:

'Dugo se godina reprezentacija tražila i bilo je to malo razočaravajuće. Ali sad imamo dobru momčad, čak je šest igrača iz NBA lige, i spremni smo napraviti velike stvari. Mogu obećati da ćemo dati sve od sebe, a kako će ispasti...', zaključio je Dario u razgovoru za CroatianSports.com.