POSJETIO ENGLESKU

Skriva li s razlogom izbornik Čačić istinu o Lovrenovom statusu?

11.04.2016 u 13:20

Bionic
Reading

Sukob na relaciji Ante Čačić – Dejan Lovren počeo je tijekom posljednjeg okupljanja reprezentacije zbog prijateljske utakmice protiv Mađarske 26. ožujka. Lovrena je razljutilo to što se zagrijavao dobar dio drugog poluvremena, a kada je shvatio da neće igrati – bez riječi je sjeo na klupu

Nedugo nakon spomenutog tzv. incidenta u prijateljskoj utakmici revoltirani Lovren u razgovoru za Sportske novosti izjavio je 'kako u reprezentaciji ne želi igrati ako mu mjesto nije zagarantirano i ako ga izbornik Čačić ne poštuje'.

Na taj je način stavio izbornika Čačića pred gotov čin odnosno narušio njegov autoritet. Jer ako mu Čačić oprosti, a sve bez javne isprike, jasno je da će i drugi reprezentativci moći izborniku postavljati ultimatume.

Uoči tog intervjua Ante Čačić već je krenuo na planirani put i obilazak Hrvata na Otoku. Planiran je bio posjet i Lovrenu odnosno razgovor u četiri oka s ljutitim braničem jednog od najslavnijih engleskih klubova. Naravno, Čačić se dogovora držao te je nakon posjeta Biliću, Jurčeviću, Raku i dr. Rakiću, koji povremeno kao savjetnik dolazi k 'čekičarima', otišao na okršaj 'redsa' i Stoke Cityja.

I susreo se s 'tvrdim' Lovrenom, čijim žilama teče i bosanska krv (rođen je u Zenici, op.a.). A svi znamo kako ljudi tog porijekla znaju biti, jednostavno rečeno, nepopustljivi ili, bolje rečeno, tvrdoglavi.

Čačić je kurtoazno nakon tog susreta, a koji nikako nije mogao proći u blagim tonovima jer je Lovren najavio kako će Čačiću sve 'sasuti u facu', za internetsku stranicu Hrvatskog nogometnog saveza rekao:

'Razgovarali smo dosta dugo, a razgovor je protekao u iskrenom, spontanom i otvorenom ozračju.'

Ni ne sumnjamo da je razgovor bio takav, ali s kakvim su se zaključkom rastali – nemoguće je bilo doznati. Pokušali smo dobiti od izbornika Čačića koju informaciju više, ali na mobitel, koji je bio na engleskoj mreži, izbornik se tijekom ponedjeljka nije javljao. Očito je odlučio iza ovakve diplomatske izjave malo sakriti istinu od javnosti...

Stoga je logično da se većina ljubitelja nogometa pita: skriva li s razlogom izbornik Čačić istinu o Lovrenovom statusu?

Sigurni smo - da je dogovor kojim slučajem postignut i obećan susret u svibnju na pripremama za Euro, službena izjava bila bi drugačija. Makar, nakon ovakve Lovrenove reakcije, ali i podcjenjivačkog komentara o kolegama (prozvao je Gordona Schildenfelda, marljivog i vrijednog Dinamovog braniča), čudimo se kako je Čačić uopće želio ulaziti u taj razgovor. Vjerojatno da mu nitko ne bi mogao reći – 'trebao si barem pokušati, jer Lovren je igrač velikog Liverpoola'.

I to je činjenica, baš kao i to da je bilo utakmica u Lovrenovoj režiji koje nisu bile briljantne. I zato se on ne bi smio stavljati iznad drugih. Jer da nije bilo reprezentacije, pitanje je kako bi se razvijala i njegova karijera.

Lovrenova karijera definitivno je u usponu, jer ne bi ga trener Liverpoola Klopp toliko forsirao, no izbornici i treneri jednako tako vole i karakterne igrače, one koji neće remetiti atmosferu. A Dejan Lovren u ovom trenutku ne djeluje nimalo smirujuće. Tko zna, možda ima kakvih drugih problema, ali ako je tako – onda je s time trebao upoznati Čačića. Baš kao što je upoznao jasnost sa svojim stavom o njemu, Čačićevim taktičkim promašajima i krivom vođenju momčadi…

Vrijeme će pokazati tko je u ovoj nogometnoj sapunici bio u pravu...

U našoj anketi (ispod članka) možete odgovoriti na pitanje:

Treba li izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić pozvati Dejana Lovrena na pripreme za Euro 2016. nakon njegovog tvrdoglavog ispada?

423872,423823,422299,422318