PAD 'UBIO' DRAMATIKU

Skijaški Svjetski kup završava na tužan način

12.03.2014 u 19:22

Bionic
Reading

Njemačka skijašica Maria Höfl-Riesch pretrpjela je težak pad na posljednjem spustu skijašica u Svjetskom kupu u Lenzerheideu. Zbog ozljeda nadlaktice i ramena za nju je sezona gotova, što znači da je ostala bez prilike za osvajanje Svjetskog kupa…

Unatoč padu Höfl-Riesch je zadržala vodstvo u poretku spusta i osvojila je Mali kristalni globus, ali je izgubila prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Höfl-Riesch je na stazu izašla kao posljednja, ali je izgubila kontrolu na skijama i uz težak pad zaustavila se u zaštitnoj ogradi.

Lenzerheide je trebao biti mjesto gdje je Höfl-Riesch mogla osigurati i ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, međutim već nakon spusta je izgubila prednost koju je imala ispred Austrijanke Anne Fenninger, koja je utrku završila na šestom mjestu i to joj je bilo dovoljno da preuzme ukupno vodstvo s 11 bodova prednosti ispred nesretne Njemice.

Anna Fenninger tako može već početi hladiti šampanjac za proslavu naslova ukupne pobjednice Svjetskog kupa. Tri utrke prije kraja sezone ima 235 bodova prednosti pred Švicarkom Larom Gut i 287 bodova više od braniteljice naslova, Slovenke Tine Maze, koje je mogu prestići samo teoretski.