ŠTO REĆI NA OVO?

Skandirali Hitleru i nacistički pozdravljali

26.11.2012 u 10:51

Bionic
Reading

U nedjeljnom londonskom derbiju 13. kola engleskog nogometnog prvenstva između Tottenhama i West Hama na White Hart Laneu s tribina su se čule uistinu pjesmice bolesnog sadržaja

Pobjedu 3:1 koju su ostvarili domaći 'spursi' u potpunosti su zasjenili gostujući navijači koje su domaće provocirali zbog incidenta koji se nekim njihovim pripadnicima dogodio prošlog tjedna u Rimu na gostovanju kod Lazija u Europa ligi.

Tada su, podsjećamo, Lazijevi maskirani pristaše napali Tottenhamove navijače u centru Rima, desetoricu pretukli, a jednog izboli nožem u glavu i prepone, tako da je na kraju završio u bolnici na hitnoj operaciji.

Stotine navijača 'čekićara' veličale su napad navijača rimskog kluba pjevajući 'Viva Lazio'.

Ipak, najneukusnija su se skandiranja mogla čuti potkraj susreta kada su na pjesmu Tottenhamovih navijača: 'Možemo li igrati s vama svakog tjedna', West Hamovi uzvratili: 'Možemo li vas izbosti svakog tjedna'.

Potom su uslijedila i antisemitska skandiranja, kao i veličanje Adolfa Hitlera.

U svakom slučaju očekuje se istraga Engleskog nogometnog saveza (FA) nakon što na uvid stignu izvješća glavnog suca Andrea Marinera i četvrtog suca Marka Clatteburga.

'Ne čujem što navijači kažu ili rade jer sam koncentriran na utakmicu. Naravno da tako nešto ne bi smjeli raditi, ali to je moja najmanja briga u ovom trenutku,' rekao je menadžer 'čekićara' Sam Allardyce.

Upitan za komentar skandiranja Hitlerovog imena, Allardyce je rekao:

'Ako nisam čuo, onda ne mogu osuđivati.'