NEOČEKIVANA DRAMA

Skandal u Indianapolisu: Pištolj uperen u prvog favorita utrke!

23.05.2017 u 11:03

Bionic
Reading

Iste večeri kada je osvojio pole poziciju uoči utrke '500 milja Indianapolisa', Scott Dixon bio je žrtva oružane pljačke zbog koje su kasnije uhićeni tinejdžeri...

Fernando Alonso najveća je zvijezda ovogodišnje utrke Indy 500, a osvajanjem petog mjesta u kvalifikacijama Španjolac je potvrdio klasu i dodatno povećao interes ljubitelja automobilizma koji jedva čekaju utrku sljedećeg vikenda u kojoj će dvostruki prvak Formule 1 pokušati napraviti podvig i trijumfirati na ovalu u svom debitantskom nastupu.

Neočekivane okolnosti definitivno idu Alonsu na ruku pa je tako Sebastian Bourdais koji je bio najbrži tijekom treninga snažno udario u betonski zid i teško se ozlijedio te neće nastupiti u utrci.

Teška nesreća Bourdaisa Autor: Youtube

S pole pozicije startat će Scott Dixon, ali i on je proživio dramu ovih dana. Naime, njega, suprugu i bivšeg vozača Darija Franchittija istog dana nakon trijumfa u kvalifikacijama opljačkali su tinejdžeri uz prijetnju pištoljem.

Incident se dogodio u kasnim večernjim satima kada je Dixon s društvom otišao u prodavaonicu brze hrane, da bi ih presreli dječaci od 15 i 14 godina i orobili.

Dixonov najbrži krug Autor: Youtube

'Uperili su mu pištolj u glavu i tražili novac te mobitel. Ne očekuješ da se to dogodi ovdje,' izjavio je Toni Kanaan, Dixonov timski kolega.

Policija je kasnije identificirala i uhitila napadače, a na Dixonu je da se oporavi do nedjelje. U svakom slučaju, ako je ovaj incident kreirao bilo kakvu slabost kod Scotta, Alonso neće imati milosti i to će iskoristiti...

Alonsov krug u kvalifikacijama Autor: Youtube