RAZLAZ U BEOGRADU

'Šjor' Maljković nakon Cedevite ostao i bez drugog posla

14.11.2013 u 19:05

Bionic
Reading

Slovenski košarkaški savez (KZS) potvrdio je u četvrtak prekid suradnje s dosadašnjim izbornikom seniorske reprezentacije Božidarom Maljkovićem

Čelnici saveza sastali su se u Beogradu sa srpskim stručnjakom koji je sam izrazio želju za napuštanjem slovenske klupe nakon tri godine. Maljković (61) je vodio Sloveniju na dva Eurobasketa, prije dvije godine u Litvi je bio sedmi, a ove godine na domaćem parketu peti. Dogodine će, pak, na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj Slovence voditi novi izbornik.

'Iza nas su tri čudesne godine. Svjesno smo se odlučili za pomlađivanje momčadi i to nam se isplatilo jer je pred braćom Dragić, Jakom Blažičem, Edijem Murićem i ostalima svjetla budućnost. Uvjeren sam da će Slovenija uz malo više sreće i u punom sastavu biti favorit za najviša mjesta na SP-u u Španjolskoj,' istaknuo je nekadašnji trofejni trener Jugoplastike.

Posljednji dosadašnji ogled legendarnog trenera s Hrvatima otišao je na našu stranu


Iz KZS-a su poručili da će novog izbornika imenovati najkasnije do ždrijeba za SP koji je na rasporedu 3. veljače.

Početkom prošle sezone 'Šjor Božo' je spojio uloge slovenskog izbornika i trenera Cedevite, a sada može pronaći nove motive i zadatke za bližu budućnost.